Τάσος Γαϊτάνης για Τσακαλώτο: Νωρίτερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ έκανε λόγο για «προπαγάνδα».

«Δυστυχώς για εκείνον, ευτυχώς για όλους μας, οι πολίτες θυμούνται το “ο κ. Τσακαλώτος στην προσπάθειά του να δώσει αντιπολιτευτικά διαπιστευτήρια στον κ. Τσίπρα, τον ξεπέρασε σε χυδαιότητα, με ένα άκρως ρατσιστικό σχόλιο για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

«Αυτό που είπε καθαρά είναι ότι επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσει και με τον κ. Βαρουφάκη. Αν το μετάνιωσε ας το πει. Μάλλον θέλει να ξεχάσουμε το 2015. Δυστυχώς για εκείνον, ευτυχώς για όλους μας, το θυμούνται οι πολίτες. Και είναι βέβαιο ότι δεν θέλουν να ξαναζήσουν τέτοιες μέρες, με τους ίδιους πρωταγωνιστές», καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

Νωρίτερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ έκανε λόγο για «προπαγάνδα».

«Ήξερα ότι η αντιληπτική ικανότητα των στελεχών της ΝΔ είναι μειωμένη, ήξερα ότι θα κάνουν προπαγάνδα με οτιδήποτε. Αλλά αν δεν κατανοούν ότι η δημοκρατία σημαίνει να ακούς την λαϊκή ετυμηγορία, αν δεν κατανοούν ότι εμείς απευθύνουμε πρόσκληση σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις τότε δεν κατανοούν τι θα πει πολιτική», σημειώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών και προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «σαφείς προγραμματικές δεσμεύσεις για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και καλεί όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές να τοποθετηθούν πάνω σε αυτές ανοιχτά και δημόσια».

«Δεν μιλήσαμε προνομιακά για κανέναν χώρο. Αυτό είναι σαφές. Η ΝΔ παρότι καταλαβαίνει τι λέμε προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα ότι γυρνάμε στο 2015 γιατί φοβάται την ανατροπή της από μια προοδευτική κυβέρνηση, όπως φοβούνται οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr