Πιο αποφασισμένη δηλώνει η Ταϊβάν μετά την τρίτη  κατά σειρά επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Αμερικανική Γερουσία.

Πιο αποφασισμένη δηλώνει η Ταϊβάν μετά την τρίτη  κατά σειρά επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Αμερικανική Γερουσία.

Οι πρόσφατες επισκέψεις αντιπροσωπειών από τις Ηνωμένες Πολιτείες ενίσχυσαν την αποφασιστικότητα της Ταιβάν να υπερασπιστεί τον εαυτό της, με βάση όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Ταϊβάν, ύστερα από επαφές που είχε με την κ. Μάρσα Μπλάκμπερν, μέλος της Αμερικανικής Γερουσίας, η οποία έδειξε ότι δεν φοβάται τις απειλές της Κίνας.

Το Πεκίνο, το οποίο θεωρεί την Ταιβάν ως επαρχία του και δεν αποκλείει τη χρήση βίας για να την επαναφέρει στη σφαίρα της άμεσης επιρροής του, είχε οργανώσει στρατιωτικούς ελιγμούς γύρω από το νησί μετά την επίσκεψη της Προέδρου της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η Πρόεδρος της Ταϊβάν ανέφερε ακόμη ότι «τον τελευταίο καιρό, πολλές προσωπικότητες από ένα ευρύ φάσμα της αμερικανικής κοινωνίας επισκέφθηκαν τη χώρα. Αυτές οι θερμές πράξεις καλοσύνης και οι έντονες εκδηλώσεις υποστήριξης ενίσχυσαν την αποφασιστικότητα της Ταιβάν να αμυνθεί».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επίσημες διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊβάν, αλλά είναι ο κύριος διεθνής υποστηρικτής και προμηθευτής όπλων τους.

Η Μάρσα Μπλάκμπερν, η Ρεπουμπλικανή Γερουσιαστής από το Τενεσί που υπηρετεί στις Επιτροπές Εμπορίου και Ενόπλων Υπηρεσιών, είπε στην Τσάι Ινγκ – Γουέν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ταιβάν μοιράζονται τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, εκτός από τους Αμερικανούς βουλευτές, δύο αιρετοί Ιάπωνες πήγαν στην Ταϊβάν αυτή την εβδομάδα, η οποία αναμένει επίσης Βρετανούς και Καναδούς βουλευτές μέχρι το τέλος του έτους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr