Ταϊβάν: Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν, με ανακοίνωση που εξέδωσε, διαβεβαίωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι «αποφασισμένες», «ικανές» και «πεπεισμένες» ότι θα μπορέσουν να προστατεύσουν τη νήσο έναντι των αυξημένων απειλών της Κίνας

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν, με ανακοίνωση που εξέδωσε, διαβεβαίωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι «αποφασισμένες», «ικανές» και «πεπεισμένες» ότι θα μπορέσουν να προστατεύσουν τη νήσο έναντι των αυξημένων απειλών της Κίνας, με φόντο την πιθανή επίσκεψη της Νάνσι Πελόσι, της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, στη χώρα.

«Προετοιμάζουμε σχολαστικά διάφορα σχέδια και θα αναπτυχθούν επαρκή στρατεύματα για να αντιμετωπιστεί (…) η απειλή που τίθεται από τον εχθρό», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων.

Στο «κόκκινο» η ένταση Κίνας – ΗΠΑ στην Ταιβάν

Δεν έχει, από ό,τι φαίνεται, τέλος το επεισοδιακό, όπως εξελίσσεται, ταξίδι που η Νάνσι Πελόζι επιθυμεί να πραγματοποιήσει στην Ταιβάν.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων βρίσκεται σε ταξίδι στην Ασία και, σε επίδειξη δύναμης, κινεζικά αεροσκάφη πέταξαν, πριν από λίγο, πάνω από την Ταιβάν, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις από την πλευρά της Αμερικής. στη διατήρηση των αμερικανικών αντιδράσεων.

Το νησί της Ανατολικής Ασίας και των 24 εκατομμυρίων κατοίκων το διεκδικεί ανοιχτά και απροκάλυπτα το Πεκίνο.

Η Πελόζι, όμως, από την πλευρά τους εκφράζει την επιθυμία να επισκεφθεί σήμερα την Ταιβάν, με την Αμερική να τοποθετείται επί του θέματος. Ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, υπενθύμισε το «δικαίωμά της (σ.σ.: της Πελόζι) να επισκεφτεί την Ταϊβάν» , χωρίς να προσβάλλει τους Κινέζους. pelozi

Ωστόσο, η Κίνα κινείται αποφασιστικά και, μάλιστα, με στρατιωτικό τρόπο, κάνοντας επίδειξη στρατιωτικής ισχύος γύρω από το νησί.

Σύμφωνα μάλιστα με αναλυτές των εξελίξεων της περιοχής δεν πρέπει να αποκλεισθεί η κλιμάκωση της στρατιωτικής έντασης από την Κίνα, σε περίπτωση που η Νάνσι Πελόζι επισκεφθεί σήμερα την Ταιβάν.

Μια τέτοια κλιμάκωση θα μπορούσε να περιλαμβάνει στρατιωτικές προκλήσεις, όπως είναι η εκτόξευση πυραύλων στο στενό ή γύρω από την Ταιβάν ή ακόμη και αεροπορικές εισβολές στην Ταιβάν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr