Ο οδικός χάρτης των εκλογών

Είναι ειλλημένες οι αποφάσεις σύμφωνα με πηγές. Στις 3 Μαρτίου θα γίνει το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο και θα ανακοινωθεί η αύξηση κατώτατου μισθού. Θα ακολουθήσει άλλο ένα στις 9 Μαρτίου το οποίο θα έχει απολογιστικό χαρακτήρα και μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την ημέρα των εκλογών που σύμφωνα με πηγές «κλειδώνει» για τις 9 Απριλίου.

Είτε στην ίδια συνεδρίαση είτε αμέσως με τηλεοπτικό του μήνυμα, ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει στην προκήρυξη των εκλογών για τις 9 Απριλίου και αμέσως μετά θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας τη διάλυση της Βουλής και την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Ποια τα πρόσωπα κλειδιά

Ο κύριος Γιάννης Οικονόμου πολιτεύεται στην Φθιώτιδα επομένως δεν μπορεί να εκτελεί τα χρέη του κυβερνητικού εκπροσώπου. Αυτό θα το αναλάβει ο κύριος Άκης Σκέρτσος.  Ρόλο στην επικοινωνία των θέσεων της ΝΔ και της κυβέρνησης θα αναλάβει και η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία θα πυκνώσει τις δημόσιες παρουσίες της, ενώ θα πραγματοποιήσει περιοδείες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας την προσπάθεια συσπείρωσης κυρίως του δεξιού ακροατηρίου.

Τα διεθνή θέματα για λογαριασμό της κυβέρνησης χειρίζεται επικοινωνιακά όλο αυτό το διάστημα η Αριστοτελία Πελώνη, κάτι που αναμένεται να συνεχίσει να κάνει και κατά την προεκλογική περίοδο. Εκ της θέσεώς του, ως διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, θα έχει δημόσιο λόγο και ο Δημήτρης Τσιόδρας για τη στήριξη των κυβερνητικών θέσεων.

Σήμερα είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος θα ενισχύσει ενεργά τον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: pagenews.gr