Τι λέει το πόρισμα που παραδόθηκε στον οικονομικό εισαγγελέα για τον Νίκο Κοκλώνη.

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση χθες ο Νίκος Κοκλώνης προσπάθησε να δώσει απαντήσεις στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για δέσμευση της περιουσίας γνωστού παρουσιαστή «φωτογραφίζοντας» τον εαυτό του.

Αμέσως μετά ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Instagram ένα στόρι στο οποίο χαμογελαστός λέει: «Τι έχω; Σίγουρα μάτι και ψέμματα!!»

Το ίδιο βράδυ δεν εμφανίστηκε στην κοπή της πίτας του Alpha, κάτι που έπραξε και η κολλητή του Κατερίνα Καινούργιου, γεγονός που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Για πολλούς αυτό ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει ο γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής για να μειώσει τον «τυφώνα» που τον «χτύπησε», με την μορφή ενός πορίσματος ογδόντα σελίδων που κοινοποίησε η Αρχή καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στον Οικονομικό εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στο πόρισμα γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση με την μορφή μαφίας που έκανε συστηματικά ξέπλυμα μαύρου χρήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ δεσμεύτηκαν η κινητή και ακίνητη περιουσία του.

Κάτι που αρνήθηκε κατηγορηματικά ο Νίκος Κοκλώνης με μια ανακοίνωση στην οποία ουσιαστικά λέει ότι δεν ελέγχεται και ότι όλα βαίνουν καλώς στην τηλεοπτική του αυτοκρατορία.Αυτή που τροφοδοτεί με πλήθος εκπομπών και σόου τα τηλεοπτικά κανάλια και θα συνεχίσει προς το παρόν να πράττει, αφού εκπομπές όπως η «Σούπερ Κατερίνα» και το «Just the two of us» θα προβάλλονται κανονικά.

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Χαράλαμπου Βουρλιώτη ο επικεφαλής της Αρχής ζητάει την άσκηση ποινικής δίωξης τόσο σε βάρος του Νίκου Κοκλώνη όσο και άλλων εμπλεκομένων για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Την ίδια στιγμή εργαζόμενοι σε τηλεοπτικές παραγωγές της εταιρίας του Νίκου Κοκλώνη και στα media συμφερόντων του, φέρεται να έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.

Σε αυτούς που παίρνουν τηλέφωνο συναδέλφους αγωνιώντας για το αύριο στην δουλειά τους και σε αυτούς που πιστεύουν ότι όλα βαίνουν καλώς και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται αλυσιδωτές αντιδράσεις στον τηλεοπτικό χώρο το επόμενο διάστημα, αφού ο Νίκος Κοκλώνης συνεργάζεται με όλα τα μεγάλα κανάλια ως παραγωγός και έχει διάφορα project να τρέχουν ή να ετοιμάζονται.

Στις αρχές της εβδομάδας που τελειώνει ο μήνας και θα πρέπει να καταβληθούν μισθοί και αμοιβές θα φανεί κατά πόσο η δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών-εταιρικών και προσωπικών-του παρουσιαστή, θα επηρεάσει την καταβολή τους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι την δεδομένη στιγμή ο Νίκος Κοκλώνης βρίσκεται όσο και αν θέλει να δείχνει ήρεμος στο μάτι του κυκλώνα που ξέσπασε από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το βράδυ της ίδιας μέρας με ένα tweet που ανέβασε τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν θα σας κάνω τη χάρη να μείνουν 600 άτομα χωρίς δουλειά! Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην τηλεοπτικός πωλητής επίπλων τίναξε την μπάνκα στον αέρα με λάθος τρόπο, αν και πρέπει να του αναγνωριστεί ότι είναι κυριολεκτικά εφτάψυχος.

Πριν από εξίμιση χρόνια ζούσε ακόμη την εκκωφαντική πτώση της Air Fast Tickets, όταν στις αρχές Ιουλίου του 2007 έβγαιναν σε πλειστηριασμό τα απομεινάρια της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας που είχε στήσει.

Ήταν η περίοδος που ο Νίκος Κοκλώνης προσπαθούσε να αναγεννηθεί από τις στάχτες του, να κάνει κάτι καινούργιο και εν πολλοίς το πέτυχε στο μέγιστο βαθμό, μέσα σε λίγα χρόνια.

Όμως εκείνο το καλοκαίρι είχε αφήσει τα εκπληκτικά κάποτε γραφεία της εταιρίας που δημιούργησε να ρημάξουν, ενώ τα αντικείμενα του πλειστηριασμού είχαν εκτιμηθεί στις σαράντα τέσσερις χιλιάδες εξακόσια ευρώ.

Ποσό, που ήταν σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα 45.000.000 ευρώ που φερόταν να χρωστάει ο μάγος των φθηνών εισιτηρίων, στην IATA και σε διάφορες αεροπορικές εταιρίες.

Κι αυτά ενώ δεν είχε τελειώσει η διαδικασία επαλήθευσης των πιστωτών για τα ποσά που τους οφείλονταν ενώ είχαν περάσει δύο και πλέον χρόνια μετά την κατάρρευση της airfasttickets.

Ο Κοκλώνης επιθυμώντας διακαώς να αναγεννηθεί από τις στάχτες του, είχε ήδη στήσει ένα νέο γκρουπ έξι εταιριών που είχαν ως αντικείμενό τους το travelling.

Αν έμεινε κάτι να θυμόμαστε ήταν μια τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΙ στην οποία παρουσίαζε διάφορες χώρες που ταξίδευε μαζί με ενίοτε λαμπερούς καλεσμένους όπως είναι το ζεύγος Αθερίδης-Καρύδη αλλά και ο επιστήθιος φίλος του Τρύφωνας Σαμαράς.

Ο μόνος όπως δήλωσε πρόσφατα σε τηλεοπτική του συνέντευξη που του στάθηκε όταν όλοι οι άλλοι τον είχαν εγκαταλείψει μετά την πτώση της airfasttickets.

Κατά γενική ομολογία τότε σύμφωνα με τους κριτικούς δεν ήταν ιδιαίτερα καλός, προσπαθούσε όμως φιλότιμα να δείξει ότι το έχει, την ίδια στιγμή που το επιχειρηματικό του come back, ακουγόταν ανεπαίσθητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr