Ανάστατη είναι η Σύρος μετά την είδηση ότι ένας 60χρονος που έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού, κατέρρευσε αμέσως μετά. Να θυμίσουμε πως η Δανία και η Νορβηγία ανέστειλλαν για τρεις ακόμη εβδομάδες τη χορήγησου του εν λόγω εμβολίου, ενώ ο ΕΜΑ ξεκινά έρευνα για τις θρομβώσεις.

Σύρος

Σύρος: Τι συνέβη στον 60χρονο άνδρα

Όπως μεταφέρει το syrospress.gr, 60χρονος άνδρας, Συριανής καταγωγής, λίγο μετά την πραγματοποίηση του εμβολίου AstraZeneca στο εμβολιαστικό κέντρο του νησιού, κατέρρευσε κι αναχώρησε επειγόντως χθες το βράδυ (26/03/2021), για μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας , με αεροδιακομιδή.

Ο 60χρονος πραγματοποίησε προγραμματισμένο ραντεβού για να εμβολιαστεί με το εν λόγω σκεύασμα, αλλά λίγο αργότερα όταν έφτασε σπίτι του σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατέρρευσε και μεταφέρθηκε επειγόντως στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και στη συνέχεια σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Σύρος

Σύρος: Τι λένε συγγενείς του 60χρονου για το περιστατικό

«Θα τα πούμε σε δεύτερο χρόνο παρακαλώ γιατί ο πατέρας μου δεν έχει συνέλθει ακόμα, έχουμε πέσει και πάνω στον covid κ εγώ είμαι μόνη μου μαζί του γιατί δεν μπορούσαμε να μείνουμε κ οι δύο», αναφέρει συγγενικό πρόσωπο του άνδρα, ενώ έταιρο άτομο της οικογένειας αναφέρει ότι «σε 24 ώρες θα ξέρουμε. Στην αρχή δεν κουνούσε τίποτα , στη συνέχεια λίγο το χέρι και μιλάει σπαστά…».

«Ευτυχώς που δεν τον έπιασε στην οδήγηση αυτό. Μόλις μπήκε μέσα, πήγε να κάνει έναν καφέ και κατέρρευσε. Ευτυχώς βρισκόταν εκεί  η σύζυγος του  και κάλεσε βοήθεια. Ήρθε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν βαρύ εγκεφαλικό- ισχαιμικό κι όχι αιμορραγικό σύμφωνα με την αξονική που έγινε. Το ισχαιμικό δημιουργείται από θρόμβους. Και το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει κατηγορηθεί ότι δημιουργεί θρόμβους. Εμείς δεν είμαστε γιατροί αλλά  συνδυάζουμε τα γεγονότα», είναι τα λόγια κοντινού του προσώπου που συνδύασε τα δύο γεγονότα. Η ανησυχία ωστόσο δεν σταματάει εδώ, καθώς ολόκληρο το νησί έχει θορυβηθεί από το γεγονός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr