Ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Τρίτης, η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του Παύλου Πολάκη

Ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Τρίτης, η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του Παύλου Πολάκη στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσε η ανάρτηση του βουλευτή στα social media το περασμένο Σάββατο.Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ εισηγείται ομόφωνα στην Πολιτική Γραμματεία ο κ. Πολάκης να παραμείνει εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τέθηκε πάντως ζήτημα διαγραφής του από το κόμμα.

Αποφασίστηκε η παραπομπή του θέματος την Πέμπτη στην Πολιτική Γραμματεία, στην οποία είναι μέλος και ο ίδιος ο κ. Πολάκης.

Το αρμόδιο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδρίασε με διευρυμένη σύνθεση, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ 

«Επιβεβλημένη η απόφαση Τσίπρα – Ομόφωνη εισήγηση στην ΠΓ για μη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια – Θα κριθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα»

Ομόφωνη Απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη.

Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές. 

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου. 

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα. 

Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις.
Τις συλλογικές θέσεις.

Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ.
Και απαιτεί να μη δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα αντίπαλο.

Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα.
Δε νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώτος Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Υπογραμμίζουμε τέλος ότι συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους».

Την ευθύνη που έχει να προστατεύσει, όπως είπε το κόμμα του, προέβαλε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για τον Παύλο Πολάκη ενόψει της συζήτησης στα κομματικά όργανα της μείζονος αντιπολίτευσης. Μάλιστα, όπως είπε, το θέμα κάνει ζημιά, καθώς επί 48 ώρες ασχολούμαστε με τον Παύλο Πολάκη και όχι με τα μεγάλα ζητήματα του τόπου. «Αλλά θα περάσει», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr