ΣΥΡΙΖΑ: “Πυρά” εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι “μιλά κατόπιν εορτής για πλαφόν στα κέρδη στην ενέργεια”.

“Πυρά” εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι “μιλά κατόπιν εορτής για πλαφόν στα κέρδη στην ενέργεια”. Παράλληλα, αναδεικνύει τέσσερα ζητούμενα  καλώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να «αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Από την πρώτη στιγμή της έκρηξης ανατιμήσεων στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ζητά έλεγχο των τιμών ρεύματος και ρύθμιση της αγοράς ενέργειας με αξιοποίηση της ΔΕΗ ώστε να σταματήσει η αισχροκέρδεια και να επιβιώσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Εδώ και έξι μήνες, πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Μητσοτάκης το αρνείται και χλευάζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «παροδικό φαινόμενο», «ακατάσχετη παροχολογία» και «λεφτόδεντρα».

Θεσσαλονίκη

Θέλει απίστευτο θράσος να μιλά κατόπιν εορτής για πλαφόν στα κέρδη στην ενέργεια, μετά και την σχετική πρόταση της Κομισιόν στην κατεύθυνση που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός που τόσο καιρό το αρνείται και έχει επιτρέψει το όργιο αισχροκέρδειας στα καρτέλ κάνοντας την Ελλάδα αρνητική πρωταθλήτρια Ευρώπης στη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος.

Ο κ. Μητσοτάκης ας σταματήσει να είναι ο πρωθυπουργός της δικαιολογίας. Επιτέλους ας αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να κάνει τα αυτονόητα, γιατί οι πολίτες και οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε απόγνωση και αδυνατούν να πληρώσουν:

  • Έλεγχος των κερδών και ρύθμιση της αγοράς ενέργειας με πλαφόν στις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου.
  •  Άμεση μείωση του ΕΦΚ καυσίμων, όπως έχουν κάνει άλλες 18 χώρες της ΕΕ.
  • Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ για να στηριχθούν νοικοκυριά και η αγορά.
  • Άμεση μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα διατροφής».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr