Για «συνέντευξη-απολογία» του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει λόγο ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην οποία σχολιάζεται πως «η ‘ανεμελιά’ του κ. Μητσοτάκη είναι η κυνική ομολογία της αποτυχίας του». «Τόσο καιρό ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του πανηγυρίζουν πως τα έχουν κάνει όλα τέλεια.

Υπό το βάρος των δραματικών εξελίξεων, με το ΕΣΥ υπό κατάρρευση, την πανδημία εκτός ελέγχου και τις ανθρώπινες απώλειες να είναι σχεδόν τριψήφιες καθημερινά, ο κ. Μητσοτάκης σύρθηκε στη σημερινή συνέντευξη – απολογία», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση. «Για ακόμα μία φορά κούνησε το δάχτυλο στους πολίτες για ‘στιγμές ανεμελιάς’ για να κρύψει τις εγκληματικές του ευθύνες», συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωσή της, ενώ καταγράφει τέσσερις «παραδοχές» που «δεν κρύβονται»:

  • Ότι δεν προετοίμασε τη χώρα για το δεύτερο κύμα γιατί επαναπαύτηκε
  • Ότι η Θεσσαλονίκη και η βόρεια Ελλάδα έπρεπε να έχουν κλείσει νωρίτερα
  • Ότι υπάρχει «υποσύστημα» καταγραφής του ΕΟΔΥ
  • Ότι μπορεί να υπάρχει χρονική καθυστέρηση στην καταγραφή ενός κρούσματος.

«Η ‘ανεμελιά’ του κ. Μητσοτάκη είναι η κυνική ομολογία της αποτυχίας του. Δυστυχώς έχει δραματικές επιπτώσεις για τη χώρα και τη δημόσια Υγεία» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και καταλήγει με το υστερόγραφο: «Όταν λες ‘να κρατήσουμε το ΕΣΥ όρθιο’, το ελάχιστο που περιμένει κανείς, είναι να κάνεις πράξη τα αυτονόητα: Προσλήψεις γιατρών, επιτάξεις ιδιωτικών ΜΕΘ, συνταγογράφηση των τεστ που διαρκώς μειώνονται και πληρωμή των εφημεριών των υγειονομικών, τις οποίες αρνήθηκε στη Βουλή. Ας σταματήσει επιτέλους τον φαρισαϊσμό».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την πανδημία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως ένα νέο ΕΣΥ ισχυρό και αποτελεσματικό σημαίνει αύξηση γιατρών και νοσηλευτών, αναβάθμιση του μισθολογίου τους, ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας. «Σίγουρα δεν σημαίνει», τόνισε, «600 εκατ. λιγότερα για την υγεία όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης», αλλά να φτάσουμε σταδιακά σε ποσοστό αντίστοιχο του ευρωπαϊκού μέσου όρους για τις δαπάνες για την υγεία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι είμαστε σε πολύ δύσκολη στιγμή και ανέφερε ότι στις 31 Οκτωβρίου, λιγότερες από 40 ημέρες πριν, η επίσημη καταγραφή θανάτων από covid ήταν 626 και σήμερα, μέσα σε έναν μήνα οι απώλειες έχουν φτάσει στις 3.003, δηλαδή είχαμε 2.377 απώλειες συνανθρώπων μας σε έναν μήνα και μια εβδομάδα. Σχολίασε πως το ερώτημα που είναι στα χείλη όλων μας είναι αν μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει και τι κάνουμε από εδώ και στο εξής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr