Για προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας από την τουρκική πλευρά έκανε λόγο ο Υφυπουργός Παιδείας και Αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου

Για προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας από την τουρκική πλευρά έκανε λόγο ο Υφυπουργός Παιδείας και Αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος έκανε λόγο για δικαίωμα της γειτονικής χώρας στην αυτοάμυνα (!).

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Σκάι» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αφτιά, ο Αγγ. Συρίγος τόνισε ότι έχουμε να κάνουμε με πλήρη αντιστροφή των όρων της πραγματικότητας: «Είναι η απόλυτη αντιστροφή της πραγματικότητας. Το δικαίωμα αυτοάμυνας, το δικαίωμα νόμιμης άμυνας το όποιο επικαλούμαστε εμείς, ακριβώς για να αντιμετωπίσουμε τη στρατιά του Αιγαίου, το χρησιμοποιεί η Τουρκία αυτή τη στιγμή, για να βρει πάτημα να δημιουργήσει πρόβλημα με την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τουρκικό λαό, ότι δεν είμαστε εχθροί αλλά γείτονες, ο Υφυπουργός Παιδείας θέλησε να θυμίσει το μήνυμα στην ελληνική γλώσσα του Τούρκου Προέδρου, τον περασμένο Ιούνιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άγγελος Συρίγος δήλωσε ότι «στις αρχές Ιουνίου ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε βγάλει κι αυτός κάποια μηνύματα στα ελληνικά τα οποία ήταν εντελώς διαφορετικού ύφους. Ένα από αυτά έλεγε ότι ‘’προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες, που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει όπως συνέβη έναν αιώνα πριν».

Ο Υφυπουργός Παιδείας προέβλεψε ότι η πολιτική της Τουρκίας απέναντι στη Χώρα μας θα γίνει ακόμη πιο επιθετική το προσεχές διάστημα, ενώ πρόσθεσε ότι στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών βρέθηκε απομονωμένος, καθόσον «προσπαθούσε να βρει μια άκρη να συνομιλήσει με κάποιον και δεν μπορούσε να βρει κανέναν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr