Η συνάντηση ανακοινώθηκε δέκα ημέρες μετά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ στο Κίεβο, την πρώτη από το ξέσπασμα του πολέμου πριν από 14 μήνες και πλέον

Εν μέσω προετοιμασιών για την πολυσυζητημένη ουκρανική αντεπίθεση προκειμένου να ανακαταληφθούν εδαφών που κατέχουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία, ο επικεφαλής των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων Βάλερι Ζαλούζνι συναντήθηκε με τον διοικητή των δυνάμεων του NATO αμερικανό στρατηγό Κρίστοφερ Καβόλι για να συζητήσουν την κατάσταση στα μέτωπα.

«Περιέγραψα τα πιθανά σενάρια, τις απειλές και τις προϋποθέσεις για τις μελλοντικές ενέργειές μας», ανέφερε ο ουκρανός στρατηγός μέσω Telegram χθες, χωρίς να διευκρινίσει πού έγινε η συνάντηση.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού πρόσθεσε πως ενημέρωσε τον στρατηγό Καβόλι για τις ανάγκες των δυνάμεών του σε οπλισμό και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να «αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της απόκρουσης της επίθεσης της Ρωσίας».

Η συνάντηση ανακοινώθηκε δέκα ημέρες μετά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ στο Κίεβο, την πρώτη από το ξέσπασμα του πολέμου πριν από 14 μήνες και πλέον.

Πηγή: pagenews.gr