Συνάντηση στελεχών της ΥΠΑ με των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και προοπτικές συνεργασίας στα πλαίσια αρμοδιοτήτων στο περίπτερος της ΔΕΘ.

Συνάντηση στελεχών της ΥΠΑ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και προοπτικές συνεργασίας στα πλαίσια αρμοδιοτήτων στο περίπτερος της ΔΕΘ.

Η τεχνολογία και οι επενδύσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συμμετοχής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που στο περίπτερο 13 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης παρουσίασαν τους πλέον αναπτυγμένους κλάδους της οικονομίας τους, τα δυνητικά πεδία συνεργασίας με τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και τις προοπτικές που δημιουργούνται από τις πρόσφατες εθνικές κινήσεις περαιτέρω σύσφιξης των δεσμών των δύο χωρών.

Μετά την επιλογή της Ελλάδας ως κεντρικού σημείου αναφοράς στην 85η ΔΕΘ με την ευκαιρία και του εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, στην 86η ΔΕΘ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έρχονται να δώσουν εκ νέου διεθνές περιεχόμενο στον θεσμό της Τιμώμενης Χώρας. Η εν λόγω συμμετοχή επιβεβαιώνει τη στρατηγική εξωστρέφειας της ΔΕΘ-Helexpo, που αναζητά με συνέπεια και συνέχεια νέους δρόμους δικτύωσης για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η αραβική χώρα συμμετείχε στη ΔΕΘ με μια αποστολή, η οποία αποτελείται από 60 φορείς του κρατικού και του ιδιωτικού τομέα. Στόχος είναι να αναδειχθεί η οικονομική πρόοδος της χώρας, τα τελευταία τεχνολογικά προϊόντα, καθώς και οι νέοι τομείς δραστηριοποίησης της οικονομίας.

Η συμμετοχή των ΗΑΕ στην 86η ΔΕΘ, σύμφωνα με ενημέρωση της πρεσβείας, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας της χώρας να προσελκύσει 150 δισ. δολάρια σε εισερχόμενες ξένες επενδύσεις τα επόμενα 9 χρόνια, ώστε να καταστεί ένας από 10 κορυφαίους επενδυτικούς προορισμούς παγκοσμίως έως το 2030. 

Παράλληλα, στο επίκεντρο βρίσκεται και η ενδυνάμωση της συνεργασίας με τις επιχειρηματικές κοινότητες της Ελλάδας, των Βαλκανίων και του συνόλου των ευρωπαϊκών αγορών, δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και τις αμοιβαίες επενδύσεις στα ΗΑΕ και τις χώρες αυτές.  

Πιο αναλυτικά:  

  • Στόχος των ΗΑΕ είναι να δημιουργήσουν μια επιτυχημένη οικονομία που βασίζεται στη γνώση, καθώς και ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης παγκόσμιας κλάσης. 
  • Τα ΗΑΕ επενδύουν συστηματικά στη δημιουργία ενός κορυφαίου πλαισίου για τις επιχειρήσεις πληροφορικής (ΙΤ) / τεχνητής νοημοσύνης (AI) σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και στην ανάπτυξη υποδομών με σκοπό τη δημιουργία του καλύτερου δυνατού οικοσυστήματος τεχνολογικών επενδύσεων για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τις ΜΜΕ και τις πολυεθνικές εταιρείες. 
  • Η αγορά του φαρμάκου στα ΗΑΕ παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης για τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες.  
  • Βασικός στόχος της Κυβέρνησης των ΗΑΕ είναι ο υπερδιπλασιασμός της συνεισφοράς της μεταποιητικής βιομηχανίας στο ΑΕΠ των ΗΑΕ, σε ένα ποσοστό της τάξης του 25%.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr