Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρωθυπουργό της Φινλανδίας: Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών στους εκπροσώπους του Τύπου.

Η 36χρονη Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μάριν έρχεται σήμερα Πέμπτη στην Αθήνα για συνάντηση και επίσημες συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 13:00 το μεσημέρι.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών στους εκπροσώπους του Τύπου. Η συνάντηση μεταξύ των δύο πρωθυπουργών αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της επιθετικής ρητορικής του Κρεμλίνου κατά της σκανδιναβικής χώρας.

Χααβίστο: “Η Φινλανδία και η Σουηδία μπορεί να αποφασίσουν μαζί αν θα ενταχθούν ή όχι στο ΝΑΤΟ”

“Η Φινλανδία και η Σουηδία μπορεί να αποφασίσουν μαζί αν θα ενταχθούν ή όχι στο ΝΑΤΟ”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», έχει αναγκάσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία να εξετάσουν αν η μακροχρόνια στρατιωτική ουδετερότητά τους εξακολουθεί να είναι το καλύτερο μέσο για να διασφαλίσουν την εθνική τους ασφάλεια.

Η Στοκχόλμη επανεξετάζει την πολιτική της για την ασφάλεια, κάτι που περιλαμβάνει την εξέταση ενδεχόμενης ένταξής της στο ΝΑΤΟ, και τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι τα μέσα Μαΐου. Η Φινλανδία έχει δηλώσει πως σχεδιάζει να αποφασίσει «εντός εβδομάδων» αν θα υποβάλει αίτημα για να ενταχθεί στη συμμαχία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr