Συνάντηση Μητσοτάκη με Κουλέμπα: Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νταβός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς η κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο στην ανατολική Ουκρανία, ειδικά στο Ντονμπάς. Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη βοήθεια που έχει προσφέρει η Ελλάδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ουκρανία. Ο πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να στηρίζει.

Ο κ. Κουλέμπα ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα φορτία ουκρανικών σιτηρών και αγροτικών προϊόντων που, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμα τη στήριξη της Ελλάδας προς την ενταξιακή προοπτική της Ουκρανίας στην ΕΕ.


Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός έλαβε μέρος σε πρόγευμα εργασίας με αντικείμενο τα Δυτικά Βαλκάνια. Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάντρ Βούτσιτς, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντρίταν Αμπάζοβιτς, ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Αλμπίν Κούρτι, επισημάνθηκε η σημασία της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει μεγάλη παγκόσμια αναταραχή λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τονίστηκε παράλληλα η σημασία του σταθερού και ασφαλούς ενεργειακού εφοδιασμού των Βαλκανίων, στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ακόμα σημαντικότερο ρόλο χάρη στην ανάπτυξη κομβικών υποδομών για την υποδοχή και προώθηση ενεργειακών φορτίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr