Στο πλαίσιο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας του Βερολίνου

Με την Γερμανίδα ομόλογό του και διοργανώτρια της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας του Βερολίνου, Αναλένα Μπέρμποκ, συναντήθηκε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Βερολίνο συνομίλησαν τόσο για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μετά και την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών προ ημερών στο Κίεβο, αλλά και για τις εξελίξεις στο Ανατολικό Μεσόγειο και στα Δυτικά Βαλκάνια.

FM @NikosDendias had a mtg w/ #Germany counterpart @ABaerbock, host of tdy’s #BerlinProcess FMs Mtg

Following the talks held in #Athens in July, the meeting focused on 🇷🇺’s invasion of🇺🇦, FM Dendias’ visit to #Kyiv, 🇬🇷🇩🇪relations, dvpts in #EasternMediterranean & #WesternBalkans pic.twitter.com/5lUGSt6XNc

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) October 21, 2022

Νωρίτερα, κατά την άφιξή του στη Σύνοδο ο Νίκος Δένδιας ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να μετέχω εδώ στο Βερολίνο, εκ μέρους της Ελλάδας, στη Σύνοδο της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια. Όπως είναι γνωστό, ιστορικά, η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και παίζει πάντοτε έναν ιδιαίτερα ενεργητικό ρόλο, ώστε αυτή η προοπτική να εκπληρωθεί. Πιστεύουμε ότι μόνο έτσι θα υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία στα Βαλκάνια. Από εκεί και πέρα, θα έχω μία διμερή συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, θα την ενημερώσω για την επίσκεψή μου προχθές στην Ουκρανία, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και θα θίξουμε και τα διάφορα διμερή ζητήματα» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: pagenews.gr