Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Στην αρχή της συνάντησης, ο Ιταλός  πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ, θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Μπάιντεν για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Οι σχέσεις των χωρών μας, των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ιδιαίτερα ισχυρές. Ο πόλεμος στην Ουκρανία τις έκανε ακόμη ισχυρότερες». ,

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε οδό για την ειρήνη, για την κατάπαυση του πυρός και για την έναρξη αξιόπιστων διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Ντράγκι τόνισε, παράλληλα, ότι «στην Ιταλία και στην Ευρώπη οι άνθρωποι θέλουν να σταματήσουν αυτές οι σφαγές, αυτή η βία. Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το τι μπορούμε να κάνουμε για να φέρουμε την ειρήνη».

«Ο Πούτιν νόμιζε ότι θα μας δίχαζε, αλλά απέτυχε. Όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία προκάλεσαν μια δραστική αλλαγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήμασταν κοντά και τώρα είμαστε ακόμη πιο κοντά, και ξέρω ότι μπορούμε να βασιστούμε στη στήριξή σας, ως ειλικρινή φίλου της ΕΕ και της Ιταλίας» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο.
ΗΠΑ: Αποδεσμεύουν νέο κολοσσιαίο πακέτο 40 δισ. δολαρίων για στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας

Την ίδια ημέρα έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ αναμένεται να αποδεσμεύσουν νέο  πάκετο-μαμούθ, ύψους σχεδόν 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την Ουκρανία.

Το αμερικανικό Κογκρέσο ακολουθεί τον Τζο Μπάιντεν στην ακλόνητη υποστήριξή του στο Κίεβο και εργάζεται για την αποδέσμευση του νέου αυτού πακέτου, ενώ η πρώτη ψηφοφορία για την έγκρισή του ενδέχεται να διεξαχθεί αργότερα σήμερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr