Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας ανθρώπων (trafficking) που είχε αναπτύξει δράση στο νησί της Σαντορίνης, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Συγκεκριμένα από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας εξαρθρώθηκε η εν λόγω εγκληματική οργάνωση εμπορίας ανθρώπων, που δραστηριοποιείτο στο νησί της Σαντορίνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 7 άτομα, εκ των οποίων 5 μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 3 μέλη της οργάνωσης, που αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία για περιστατικό κλοπής, η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους.

Το αρχηγικό μέλος ήταν ιδιοκτήτης παράνομου γραφείου ερωτικών συνευρέσεων, το οποίο διαφημιζόταν μέσω ιστοσελίδας, ενώ είχε αναλάβει τον εντοπισμό και τη στρατολόγηση γυναικών, φωτογραφίες των οποίων αναρτούσε στην ιστοσελίδα, με ψευδώνυμο και τοποθεσία δραστηριοποίησης.

Άλλο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και σύζυγος του αρχηγικού κανόνιζε τις ερωτικές συνευρέσεις με τους υποψήφιους πελάτες – περιηγητές της ιστοσελίδας, καθορίζοντας τον τόπο και τον χρόνο της συνεύρεσης, καθώς και τη χρηματική αμοιβή.

Ένα μέλος φρόντιζε για την εξασφάλιση διαμονής των εκδιδόμενων γυναικών, μελών της οργάνωσης επικοινωνώντας με τα ξενοδοχεία διαμονής τους, άλλο μέλος είχε τον ρόλο του μεταφορέα από και προς τα ερωτικά ραντεβού και πληρωνόταν από τον εκάστοτε πελάτη και ένα ακόμη μέλος της εγκληματικής οργάνωσης είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, που παρείχε στις εκδιδόμενες γυναίκες δωμάτια για τις ερωτικές τους συνευρέσεις.

Στο κύκλωμα μετείχαν ως εκδιδόμενες τρεις γυναίκες, με την αμοιβή για την ερωτική συνεύρεση να ποικίλει ανάλογα με τον τόπο, τον χρόνο και τις λοιπές παροχές.

Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.680 ευρώ και 205 λίρες Αγγλίας, 5 κινητά τηλέφωνα και σημειωματάριο στο οποίο αναγράφονταν ημέρες και ποσά από τα ραντεβού.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζονται.

Πηγή: pagenews.gr