Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Πύλου, του 1ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων και του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου προχώρησαν στη δική τους συμβολική διαμαρτυρία

Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Πύλου, του 1ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων και του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου προχώρησαν στη δική τους συμβολική διαμαρτυρία, για την τραγωδία στα Τέμπη. Οι μαθητές εξέφρασαν την οργή τους για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα γράφοντας με τις τσάντες τους, στον προαύλιο χώρο των σχολείων τα συνθήματα «Στείλε όταν φτάσεις» (η φράση που κυριαρχεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μετά το τραγικό δυστύχημα και δείχνει την αγωνία κάθε γονιού για την τύχη των παιδιών τους που ταξιδεύουν), «Πάρε όταν φτάσεις» και «Όχι άλλα εγκλήματα».

Τέμπη: Για κακούργημα κατηγορείται ο σταθμάρχης 

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με δημόσιες καταγγελίες ότι δεν υπάρχει φωτεινή σηματοδότηση στο τμήμα του προαστιακού σιδηροδρόμου από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Στις καταγγελίες προχώρησε εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ο οποίος άμεσα θα κληθεί να δώσει έγγραφη κατάθεση.

Την εισαγγελική έρευνα, η οποία έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, καθώς τίθεται θέμα ασφάλειας των πολιτών, θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος, ο οποίος θα ζητήσει και έγγραφα από την εταιρεία που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του προαστιακού σιδηροδρόμου και άλλα συναφή στοιχεία.

Έρευνα για το εάν στέκουν οι καταγγελίες για τον προαστιακό

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα ερευνηθεί κατ’ αρχάς εάν ισχύουν οι καταγγελίες και εάν πράγματι δεν λειτουργεί η φωτοσήμανση στο συγκεκριμένο τμήμα του προαστιακού σιδηρόδρομου. Επίσης, θα ερευνηθεί για ποιο λόγο δεν λειτουργεί, πόσο καιρό συμβαίνει αυτό και αν και από ποια πρόσωπα έχει ενδεχομένως διαπραχθεί το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς.

Πηγή: pagenews.gr