Η Ράνια Σβίγκου, αναφερόμενη στις παρακολουθήσεις, είπε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα στελέχη της “κάθε μέρα που περνάει εφευρίσκουν κι άλλους τρόπους μεθόδευσης και συγκάλυψης”

Σχολιάζοντας την εξέγερση στο Ιράν, είπε ότι «είμαστε συγκλονισμένοι με αυτά που βλέπουμε στο Ιράν», προσθέτοντας πως «βλέπουμε ότι σε κάθε γωνιά του πλανήτη, και στο Ιράν, σίγουρα στη Μέση Ανατολή αλλά και σε κάθε γωνιά του κόσμου, αμφισβητούνται τρομακτικά τα δικαιώματα των γυναικών. Μόνο αλληλεγγύη, μόνο συμπαράσταση σε αυτές τις γυναίκες. Πρέπει να δώσουμε και εδώ, όπως μπορούμε, ένα ηχηρό μήνυμα».

Η Ράνια Σβίγκου, αναφερόμενη στις παρακολουθήσεις, είπε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα στελέχη της «κάθε μέρα που περνάει εφευρίσκουν κι άλλους τρόπους μεθόδευσης και συγκάλυψης. Είναι προφανές ότι φοβούνται, είναι πανικόβλητοι». Χαρακτήρισε την Εξεταστική της Βουλής «παρωδία εξεταστικής», προσθέτοντας ότι «αρνούνται να καλέσουν στην Εξεταστική τον Γ. Δημητριάδη, «ο οποίος ήταν αυτός ο οποίος παραιτήθηκε, αναλαμβάνοντας δήθεν την πολιτική ευθύνη εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη», ενώ ταυτόχρονα «δεν συγκαλούν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την παρακολούθηση του κινητού του κ. Σπίρτζη», με ευθύνη του προέδρου της Βουλής, ο οποίος «λειτουργεί ως εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη». Στη συνέχεια, η Ράνια Σβίγκου έκανε λόγο για «ένα σκάνδαλο, μέσα στο σκάνδαλο. Υπάρχει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και βλέπουμε να υπάρχει και το σκάνδαλο της συγκάλυψης, το οποίο βέβαια αποκαλύπτει πλήρως την ενοχή προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όμως, ό,τι και να κάνει, δεν μπορεί να κρυφτεί».

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την Ράνια Σβίγκου «θεωρούν ότι είναι εκτός οποιουδήποτε δημοκρατικού ελέγχου, υπεράνω κάθε νόμου, υπεράνω κάθε δημοκρατικής λογοδοσίας, υπεράνω ακόμα και του Συντάγματος, γιατί θεωρούν ότι είναι ακλόνητοι. Είναι τέτοια η αλαζονεία, είναι τέτοιος ο κυνισμός τους» ανέφερε στο Kontra.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δεσμευτεί «για τη διενέργεια προανακριτικής Επιτροπής από μια προοδευτική πλειοψηφία», τόνισε η Ράνια Σβίγκου, προσθέτοντας ότι «εμείς δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω, δεν θα αφήσουμε να μείνει καμία σκιά. Δεν είναι ακλόνητοι. Το κράτος δεν είναι τσιφλίκι του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθύμισε ότι στη χώρα μας το ράλι των αυξήσεων είχε αρχίσει πριν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και τότε «τα κυβερνητικά στελέχη, με πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη», έλεγαν «ότι οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι της τάξης των 2-3 ευρώ». Στη χώρα μας, ο Κ. Μητσοτάκης «ξεπούλησε τη ΔΕΗ», ενώ, αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, «βλέπουμε η μια χώρα να διαδέχεται την άλλη στις εθνικοποιήσεις των επιχειρήσεων ηλεκτρικής ενέργειας», με κορυφαία παραδείγματα τη Γαλλία και τη Γερμανία, ακριβώς επειδή  «αντιλαμβάνονται ότι σε μια κρίσιμη στιγμή όπως η σημερινή, με τους πολίτες να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα, έχει σημασία η κρατική παρέμβαση, η στήριξη των πολιτών, το να υπάρχει μια ισχυρή δημόσια εταιρεία ενέργειας, ώστε να μπορούν οι πολίτες να προστατεύονται και να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό της ενέργειας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr