Στο πρόσωπο του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου φαίνεται ότι συγκλίνουν τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία

Στο πρόσωπο του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου φαίνεται ότι συγκλίνουν τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία. Οι αποφάσεις δεν έχουν ακόμη οριστικό χαρακτήρα, αλλά θα ανακοινωθούν οριστικά την ερχόμενη Δευτέρα.

Το αντίπαλο δέος στην υποψηφιότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώθηκε ότι συμφωνήθηκε από την αντιπολιτευτική «εξάδα». Η οριστική απόφαση πρόκειται να ανακοινωθεί την Δευτέρα.

Μετά όμως από μια μαραθώνια συνάντηση που την ανέμεναν όλα τα κόμματα και οι πολιτικοί αναλυτές, οι επικεφαλής των έξι κομμάτων που συνδιαμορφώνουν το κοινό πολιτικό σχήμα «Εθνική Συμμαχία», άφησαν να εννοηθεί ότι προκρίνουν την υποψηφιότητα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι ο επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού CHP και ένα από τα κυρίαρχα πολιτικά πρόσωπα στη γείτονα χώρα.

Μετά τη συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Ευτυχίας, οι πολιτικοί αρχηγοί ανέφεραν σε κοινή δήλωση ότι θα έχουν την επόμενη συνάντησή τους στις 6 Φεβρουαρίου και ότι θα κάνουν την «τελική ανακοίνωση» μετά από αυτή τη συνάντηση, καθώς θα πρέπει πρώτα να ενημερώσουν τα κομματικά όργανα.

Το πιθανότερο για την προεδρική υποψηφιότητα πρόσωπο είναι λοιπόν ο κεντροαριστερός πολιτικός ηγέτης, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε την κοινή ανακοίνωση των «έξι» μετά την προσεχή συνεδρίαση.

Πηγή: pagenews.gr