Να αναγνωστούν τα SMS που εμφάνισε η πλευρά Καλογρίτσα πρότεινε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή, στο Ειδικό Δικαστήριο.

Να αναγνωστούν τα SMS που εμφάνισε η πλευρά Καλογρίτσα πρότεινε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή, στο Ειδικό Δικαστήριο. Παράλληλα, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός πρότεινε τα πρακτικά της δίκης, όταν αυτή ολοκληρωθεί, τα οποία αφορούν άλλα ζητήματα πέραν της κατηγορίας της παράβασης καθήκοντος και της συνέργειας σε αυτήν που αντιμετωπίζουν ο Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Καλογρίτσας, αντίστοιχα, να διαβιβαστούν στις αρμόδιες αρχές, ώστε να ερευνηθεί εάν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις.

«Πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του Ειδικού Δικαστηρίου. Το λέω αυτό γιατί δεν πρέπει να γίνει εδώ στίβος πολιτικών αντιπαραθέσεων, για να μην πω αρένα. Οτιδήποτε συνεισφέρεται στην υπόθεση, για βαλίτσες, χρήματα κ.λπ., είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε αναλόγως. Δεν είμαστε θεατές. Γι’ αυτό εγώ θα ζητήσω τα πρακτικά να σταλούν στην Εισαγγελία να ελεγχθούν», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Σμυρλή.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεσή της η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα είχε κάνει λόγο για «φακέλους και τσάντες με χρήματα που έφευγαν προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ» από τα γραφεία του επιχειρηματία.

Παράλληλα, η εισαγγελέας πρότεινε στην έδρα να απορρίψει τις ενστάσεις της πλευράς Παππά, που αντιτίθεται στη χρήση των SMS, τα οποία θεωρεί πλαστά, και να αναγνωστούν από το δικαστήριο.

Για το θέμα της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών, που τέθηκε ως ένσταση από την πλευρά του Νίκου Παππά, η εισαγγελέας ανέφερε:

«Τα SMS εμπίπτουν στην έννοια του απορρήτου. Θα πρέπει να σταθμίσουμε τα έννομα αγαθά. Το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής, αλλά και αυτό της δίκαιης δίκης. Τα στοιχεία που υπάρχουν πρέπει να τεθούν στη δικαστική διερεύνηση. Είμαι της άποψης ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να τίθενται στη διάθεση του δικαστηρίου και να αξιολογούνται. Θα πρέπει να αναγνωστούν και το δικαστήριο να διαπιστώσει ποια είναι η αποδεικτική τους αξία. Όποια στοιχεία υπάρχουν, να εισφερθούν και να αξιολογηθούν από το δικαστήριο».

Ως προς τον τρόπο που έχουν αποτυπωθεί τα μηνύματα, δηλαδή σε χαρτί, η κ. Σμυρλή σημείωσε: «Δεν έχουμε αποτύπωση αυτών των μηνυμάτων με τον ενδεδειγμένο τρόπο, όπως γίνεται από αρμόδια αρχή. Δεν υπάρχει σφραγίδα εγκυρότητας, γι’ αυτό θα αξιολογηθούν ελευθέρως. Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν με αυτή την παράμετρο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr