Ανοιχτό ενδεχόμενο για να δοθεί νέα επιταγή ακρίβειας με διευρυμένα κριτήρια άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ανοιχτό ενδεχόμενο για να δοθεί νέα επιταγή ακρίβειας με διευρυμένα κριτήρια άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Ο Γιάννης Οικονόμου, είπε πως η νέα επιταγή ακρίβειας αν δοθεί θα έχει πιθανότατα διευρυμένα κριτήρια. «Κάθε μέτρο που παίρνουμε στην επόμενη διάστασή του πάντοτε έχει διευρυμένη περίμετρο. Για παράδειγμα η παροχή για τα καύσιμα ξεκίνησε με μια περίμετρο για όσους είχαν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και το δεύτερο πρόγραμμα θα αφορά ανθρώπους με εισόδημα έως 45.000 ευρώ», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ενώ τόνισε ότι «κάθε φορά λοιπόν η οποιαδήποτε ενίσχυση γίνεται μέσα στα πλαίσια που επιτρέπει η οικονομική μας πολιτική είναι ενίσχυση που κοιτάμε να πιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους».

Ο κ. Οικονόμου είπε πως η ακρίβεια σε καύσιμα και ενέργεια είναι από τα πράγματα που δυσκολεύουν περισσότερο τους πολίτες.

Υποστήριξε πως «η χώρα μας τρέχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας σε όλη την Ευρώπη και αυτό δεν αμφισβητείται. Και όπως είπε ο πρωθυπουργός όσο διαρκεί η κρίση, θα είμαστε εδώ να στηρίζουμε την κοινωνία και με οριζόντια μέτρα, όπως στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και με πιο στοχευμένα μέτρα για εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη με μια σειρά δραστηριότητες, είτε αυτό αφορά σε μεγαλύτερες παροχές στο ρεύμα είτε αφορά στα καύσιμα είτε αφορά απευθείας χρηματοδότηση, όπως έγινε πολλές φορές, στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις στα καταναλωτικά προϊόντα».

Επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα αξιοποιεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για να στηρίζει τους πολίτες, θέτοντας όμως ως κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας και τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η αντίστοιχη επιταγή ακρίβειας ύψους 200 ευρώ είχε δοθεί το Πάσχα σε ευάλωτα νοικοκυριά, χαμηλοσυνταξιούχους, ΑμεΑ, δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων αλλά και στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος οι οποίοι είχαν λάβει διπλάσιο ποσό. Επίσης είχε δοθεί μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση τον Απρίλιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr