Ακόμη πιο οικονομικές διακοπές αναμένεται να δώσει το υπουργείο Τουρισμού

Ακόμη πιο οικονομικές διακοπές αναμένεται να δώσει το υπουργείο Τουρισμού σε χιλιάδες δικαιούχους μέσω των προγραμμάτων “Τουρισμός για όλους” καθώς και του travel pass. Το travel pass θα δώσει επιδότηση 150 ευρώ ενώ το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” παρέχει φθηνότερη διαμονή σε όσους το επιλέξουν για τις διακοπές τους.

Πως θα δοθεί το travel pass στους δικαιούχους

  • Το ποσό της επιδότησης θα δοθεί σε άυλη ψηφιακή κάρτα κατά τα πρότυπα του freedom pass και του fuel pass. Δεν αναμένεται να είναι εφικτή η εναλλακτική της απευθείας πίστωσης σε τραπεζικό λογαριασμό.

Οι δικαιούχοι θα είναι έως 200.000 ενώ θα ισχύσουν εισοδηματικά κριτήρια:

  • Aτομικό εισόδημα μονοπρόσωπου νοικοκυριού: έως 16.000 ευρώ
  • Οικογενειακό εισόδημα (ζευγάρι χωρίς παιδιά): έως 28.000 ευρώ
  • Ζευγάρι με 1 ανήλικο ή εξαρτώμενο παιδί: έως 29.500 ευρώ
  • Ζευγάρι με 2 ανήλικα ή εξαρτώμενα παιδιά: έως 31.000 ευρώ

Κικίλιας: Επέστρεψε ο τουρισμός στην Αθήνα

Στα αισιόδοξα πρώτα μηνύματα από το ταμείο του τουρισμού που καταγράφουν αύξηση 20% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Απρίλιο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019, αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Realnews”.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, τον φετινό Απρίλιο τα έσοδα από τον τουρισμό κινούνται πάνω από τα επίπεδα του Απριλίου του 2019, σημειώνοντας αύξηση κατά σχεδόν 100 εκατ. ευρώ, ενώ και τον Μάιο οι αφίξεις επιβατών από το εξωτερικό στα αεροδρόμια της χώρας μας καταγράφουν αύξηση της τάξης του 3,2%, σε σχέση με τον Μάιο του 2019. «Η σκληρή ομαδική δουλειά που έχουμε κάνει στο Υπουργείο Τουρισμού, από το φθινόπωρο, φέρνει έσοδα άμεσης απόδοσης στην ελληνική οικονομία και τη μέση ελληνική οικογένεια. Και να μην ξεχνάμε πως αυτό συμβαίνει, χωρίς την τουριστική αγορά της Κίνας και βέβαια της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Για όλα αυτά δουλέψαμε από νωρίς, ώστε να είμαστε έτοιμοι. Και το να είσαι έτοιμος είναι η μισή νίκη», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr