Αρχική Πολιτική Στην Αθήνα ο Όλαφ Σολτς: Στις 11:00 η συνάντηση με τον Κυριάκο...

Στην Αθήνα ο Όλαφ Σολτς: Στις 11:00 η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

56
0

Ο Γερμανός καγκελάριος αναμένεται να επισκεφθεί την Ακρόπολη, ενώ στις 12 θα γίνουν οι κοινές δηλώσεις Σολτς – Μητσοτάκη, αμέσως μετά τη συνάντηση

Στη Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης, ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, αμέσως μετά την επίσκεψή του στη Γαλλία, και τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Όλαφ Σολτς θα επισκεφθεί την Πέμπτη το πρωί την Ακρόπολη και στις 11:00 θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών στους δημοσιογράφους. Η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου αναμένεται στις 12 το μεσημέρι. Μετά από ένα κοινό γεύμα εργασίας των δύο αντιπροσωπειών, ο καγκελάριος και οι συνεργάτες του θα αναχωρήσουν το απόγευμα για το Βερολίνο.

Τα θέματα στην ατζέντα

Η επίσκεψή του Γερμανού Καγκελάριου πραγματοποιείται παραμονή της 28η Οκτωβρίου, με τα γερμανικά τεθωρακισμένα Marder από τη συμφωνία κυκλικής ανταλλαγής οπλικών συστημάτων Βερολίνου-Αθήνας προς στήριξη του Κιέβου, να αναμένονται στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, ένα από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν στον απόηχο και της – για μία ακόμα φορά – αποτυχίας κοινής απόφασης της Συνόδου Κορυφής ως προς τον μηχανισμό για την έλεγχο της τιμής του φυσικού αερίου στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, είναι η ενεργειακή κρίση.

Επίσης, το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων και οι τουρκικές απειλές αναμένεται να συζητηθούν εκτενώς.

Πηγή: pagenews.gr