Ο Στέλιος Πέτσας ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 προκειμένου να μιλήσει για τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι τα μέτρα που ελήφθησαν την Τρίτη είναι τα ενδεδειγμένα και σχετικά με τις απορίες των πολιτών για τους νέους περιορισμούς, ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι «σημασία έχει να μην τρολάρουμε τα μέτρα. Κάνω μία έκκληση να μην τρολάρουμε τα μέτρα».

Πρόσθεσε ότι «έχουμε κουραστεί όλοι αλλά για πρώτη φορά έχουμε έναν χρονικό ορίζοντα πολύ ορατό» και συνέχισε λέγοντας ότι σημασία έχει να τηρήσουμε τους νέους περιορισμούς. Απαντώντας σε ερώτηση για τα όρια της οικονομικής κατάστασης των πολιτών, ο υφυπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί με επιτυχία τον έναν χρόνο της πανδημίας», αναγνωρίζοντας στη συνέχεια ότι «όσες εφεδρείες και να έχει κανείς η οικονομία φτάνει στα όριά της».

Στέλιος Πέτσας: Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα στην Ελασσόνα

Επίσης ο υπουργός αναφέρθηκε και στον χθεσινό σεισμό με επίκεντρο την Ελασσόνα. Ο σεισμός προκάλεσε «σοβαρές ζημιές, αλλά δεν άφησε πίσω του θύματα» είπε εισαγωγικά ο Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας ότι, είναι «πολύ σημαντικό η καταγραφή να γίνεται γρήγορα». Όπως είπε, τα συνεργεία που βρίσκονται ήδη στην περιοχή, θα προχωρήσουν σε άμεση καταγραφή των καταστροφών, ώστε να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις των 500 έως 6000 ευρώ στους πληγέντες.

Όσο αφορά στο θέμα του σχολείου που κατέρρευσε, από το οποίο ο δάσκαλος κατάφερε να βγάλει σώα όλα τα παιδιά, τόνισε ότι μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται είναι η χρήση κοντέινερ και η εκμετάλλευση χώρου που βρίσκεται σε στρατόπεδο της περιοχής, με τη δεύτερη να είναι επικρατέστερη. «Είχαμε επικοινωνία με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για να γίνουν όλα γρήγορα», είπε σχετικά, επαναλαμβάνοντας ότι, «η γρήγορη καταγραφή είναι που κάνει τη διαφορά».

Στον απολογισμό των ζημιών, είπε ότι οι μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί σε κατοικίες στο Δαμάσι, το Μεσοχώρι και άλλες περιοχές. «Δεν μπορούν να αποκατασταθούν σύντομα και οι πολίτες πρέπει να πάνε σε ξενοδοχεία, μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση. Υπάρχουν άδεια ξενοδοχεία σε Λάρισα και Τρίκαλα», είπε σχετικά, ενώ ερωτηθείς για το αν ισχύουν εκεί τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, είπε πως η περιοχή «βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και αυτή τη στιγμή αυτή προέχει».

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr