Με μελανά χρώματα περιέγραψε το μέλλον ο Γερμανός πρόεδρος σε 45λεπτο διάγγελμά του προς τους πολίτες.

Ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ από το Προεδρικό Μέγαρο στο Βερολίνο, τόνισε χαρακτηριστικά: «Έρχονται δύσκολα, σκληρά χρόνια. Το μερίδιο ειρήνης που μας αντιστοιχούσε έχει εξαντληθεί. Η Γερμανία μπαίνει σε μια εποχή έχοντας τον άνεμο κόντρα».

Έχουν παρέλθει οι καιροί που έπνεε μόνο «ούριος άνεμος» για τη Γερμανία, τόνισε ο Γερμανός πρόεδρος. Η 24η Φεβρουαρίου σηματοδότησε ένα «τέλος εποχής» ειρήνης, ευμάρειας, σταθερότητας. Πράγματα που για την Γερμανία θεωρούνταν δεδομένα. Πλέον η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «βαθιά κρίση».

Με έντονο το βαρύ κλίμα από την περιρρέουσα πολιτική και οικονομική ατμόσφαιρα, με την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό να συνθέτουν ένα περίπλοκο τοπίο, αλλά με με πρόσφατες τις εικόνες καταστροφής που είδε και ο ίδιος με τα μάτια του πριν από λίγες μέρες στο Κίεβο, ο Γερμανός πρόεδρος προσπάθησε να εμψυχώσει τους Γερμανούς. Σε φορτισμένο τόνο, η έκκλησή του είναι μία: να παραμείνουν ενωμένοι τα επόμενα χρόνια αν θέλουν να διασώσουν τα μεταπολεμικά κεκτημένα.

«Χωρίς φόβο» στη νέα εποχή

Πηγή: pagenews.gr