Σταϊκούρας: “Ξέρουμε πού βρισκόμαστε και πού θέλουμε να πάμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών

“Έξοδος από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας, επίτευξη δημοσιονομικής ισορροπίας, ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, σημαντικοί ρυθμοί ανάπτυξης και περιορισμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων, περιλαμβάνονται στους στόχους της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί αντιπροσωπεία Γάλλων επιχειρηματιών στη χώρα μας.

“Ξέρουμε πού βρισκόμαστε και πού θέλουμε να πάμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία αναμένονται στο Eurogroup του Ιουνίου. Τόνισε ακόμη, ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει στήσει γραμμές άμυνας για τους πολίτες και τα δημόσια οικονομικά απέναντι στην ενεργειακή κρίση και την αβεβαιότητα που αυτή προκαλεί.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην ίδια εκδήλωση παρουσίασε τα βήματα για την ψηφιοποίηση του κράτους που υλοποιήθηκαν και επιταχύνθηκαν εν μέσω πανδημίας.

Εισφορά αλληλεγγύης: Καταργείται για όλους

Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη λήξη του 14ου συνεδρίου της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα προς όλους του Έλληνες πως «Θα είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη». Όπως τόνισε, «ο ορίζοντας μας είναι καθαρός, με εθνικό στόχο να αποτελεί εντός του καλοκαιριού η έξοδος της χώρας μας από την τελευταία φάση της ενισχυμένης εποπτείας. Για να κλείσει αυτό το τραυματικό κεφάλαιο που άνοιξε πριν από μία δεκαετία και να πετύχουμε το 2023 την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους Έλληνες σηματοδοτεί την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για μια πολιτική φοροελαφρύνσεων, διαμηνύοντας πως αυτές θα συνεχιστούν.
oikonomia_elladas4-1

Στόχος η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στο δημόσιο

Ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε χθες ότι στόχος των επόμενων μηνών για το 2023, είναι να βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος ώστε να επεκταθεί η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για το δημόσιο. Επεσήμανε ότι είναι μια από τις δύο κυβερνητικές εκκρεμότητες μαζί με τη μονιμοποίηση των μειώσεων φόρων και εισφορών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr