Σταϊκούρας: Την στρατηγική η οποία θα επιφέρει αναπτυξιακό άλμα διαρκείας από το 2022 ανέλυσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Την στρατηγική η οποία θα επιφέρει αναπτυξιακό άλμα διαρκείας από το 2022 ανέλυσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Με άρθρο του στην εφημερίδα “Άποψη” ανέλυσε το πως αποτυπώνεται η δυναμική και τις 8 κομβικές προτεραιότητες.

Σύμφωνα με τον ίδιο η δυναμική αποτυπώνεται στα εξής σημεία:

  • στο άλμα επενδύσεων εξαγωγών
  • στη μείωση της ανεργίας
  • στην ανοδική πορεία της βιομηχανικής παραγωγής
  • στην ενίσχυση της μεταποίησης
  • τη μείωση των εξυπηρετούμενων δανείων
  • της βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας

Σταϊκούρας: Διαχείριση της πανδημίας χωρίς οικονομικό εκτροχιασμό

Στην κατάσταση που επικρατεί και την ανάγκη άμεσης αντίδρασης της πολιτείας σε περίπτωση νέων περιοριστικών μέτρων αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Αναφορικά με νέα μέτρα στήριξης των κλάδων που ενδεχομένως θα έχουν περιορισμούς θα απαιτηθεί χρόνος σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών για να γίνει αντιληπτή η μορφή που θα έχει το νέο κύμα της υγειονομικής κρίσης.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον Real άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής των όρων αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής «Να το δούμε αυτό μέσα στο 2022» είπε για την Επιστρεπτέα. Εξήγησε πως πλέον «δεν αποκλείω τίποτα γιατί η χώρα έχει υποστεί διαδοχικές κρίσεις».

Για τα ενεργειακά

Ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις στα ενεργειακά «Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να βοηθά και νοικοκυριά και επιχειρήσεις κατά τον βέλτιστο τρόπο το 2022 με αυτά ή και άλλα μέτρα τα οποία θα ανακοινώσουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr