Μια «γενναία» αλλά και «ρεαλιστική» αύξηση του κατώτατου μισθού είναι απολύτως εφικτή, χάρη στην καλή πορεία της οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μια «γενναία» αλλά και «ρεαλιστική» αύξηση του κατώτατου μισθού είναι απολύτως εφικτή, χάρη στην καλή πορεία της οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας. «Απολογιστικά, το 2022 η χώρα έδωσε το 2,4% του ΑΕΠ για να βοηθήσει τους πολίτες όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος ήταν 1,3% του ΑΕΠ. Μιλάμε ουσιαστικά για πάνω από 10 δις… Δεν κινούμαστε μόνο σε λογική επιδομάτων αλλά και σε μία λογική μειώσεων φόρων. Τον προηγούμενο μήνα, οι Έλληνες πολίτες δεν πλήρωσαν για πρώτη φορά στο σύνολό τους, εισφορά αλληλεγγύης. Τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκαν οι συντάξεις μόνιμα κατά 7,75% σε ένα μεγάλο κομμάτι των συμπατριωτών μας…» επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών.

«Πριν από μία εβδομάδα ανακοινώσαμε νέα μέτρα. Ναι, η οικονομία πάει καλύτερα από τις εκτιμήσεις που έχουμε και από τις προβλέψεις. Ναι, δημιουργήθηκε δημοσιονομικός χώρος. Ναι, το σύνολο του δημοσιονομικού χώρου επεστράφη στην ελληνική κοινωνία… Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι έτσι όπως πάει η οικονομία θα δημιουργηθεί και πάλι δημοσιονομικός χώρος. Γιατί πάμε πολύ καλύτερα, όχι μόνο σε σχέση με το παρελθόν αλλά και σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο» σημείωσε ακόμα ο υπουργός.

Ερωτηθείς για τις επικείμενες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως «είναι εφικτό να αυξηθεί γενναία αλλά και ρεαλιστικά ο κατώτατος μισθός».

Πηγή: pagenews.gr