Σταϊκούρας: Στην κατάσταση που επικρατεί και την ανάγκη άμεσης αντίδρασης της πολιτείας σε περίπτωση νέων περιοριστικών μέτρων αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Στην κατάσταση που επικρατεί και την ανάγκη άμεσης αντίδρασης της πολιτείας σε περίπτωση νέων περιοριστικών μέτρων αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Αναφορικά με νέα μέτρα στήριξης των κλάδων που ενδεχομένως θα έχουν περιορισμούς θα απαιτηθεί χρόνος σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών για να γίνει αντιληπτή η μορφή που θα έχει το νέο κύμα της υγειονομικής κρίσης.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον Real άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής των όρων αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής «Να το δούμε αυτό μέσα στο 2022» είπε για την Επιστρεπτέα. Εξήγησε πως πλέον «δεν αποκλείω τίποτα γιατί η χώρα έχει υποστεί διαδοχικές κρίσεις».

Για τα ενεργειακά

Ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις στα ενεργειακά «Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να βοηθά και νοικοκυριά και επιχειρήσεις κατά τον βέλτιστο τρόπο το 2022 με αυτά ή και άλλα μέτρα τα οποία θα ανακοινώσουμε».

Για το αν θα ληφθούν και νέα μέτρα

«Θα είμαστε έτοιμοι ως οικονομικό επιτελείο εάν απαιτηθεί ανάλογα με τις ανακοινώσεις που θα γίνουν να μπορέσουμε να διευκολύνουμε για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης», είπε. Τα άλλα θέματα θα «τα αξιολογήσουμε το 2022» είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Για τα ταμειακά διαθέσιμα εκτιμάται μέχρι το τέλος της χρονιάς ότι θα είναι περίπου στα 31 – 32 δισ. ευρώ. Αλλά επισήμανε πως το δημόσιο χρέος είναι υψηλό και η χώρα δεν έχει επενδυτική βαθμίδα. Έτσι, «θέλει προσοχή και σύνεση και διορατικότητα, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη δημοσιονομική ευελιξία δεν πρέπει όμως να οδηγηθούμε σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr