Σταϊκούρας ανακοινώσεις: Την επέκταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και σε άλλους προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Την επέκταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και σε άλλους προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Ο αρμόδιος υπουργός μιλώντας στον Alpha σημείωσε: «Όντως το εξετάσαμε σε όλα τα προϊόντα» και συνέχισε λέγοντας «μέσα Ιανουαρίου δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε επεκτατική πολιτική και να εκτροχιάσουμε τον προϋπολογισμό. Όμως, όλα είναι στο τραπέζι προς αξιολόγηση, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Σταϊκούρας ανακοινώσεις: Θα επεκταθεί και άλλο η αποζημίωση ειδικού σκοπού

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα επεκταθεί κι άλλο η αποζημίωση ειδικού σκοπού και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, όπως π.χ. παιδότοπους, θέατρα, χώρους εκδηλώσεων κ.λπ., ως στήριξη για την πανδημία, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σταϊκούρας ανακοινώσεις: Για τα ταμειακά διαθέσιμα

Ο υπουργός ανέφερε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 38 δισ. ευρώ και αποτελούν ισχυρό όπλο απέναντι στις διακυμάνσεις των αγορών. Όμως εξήγησε ότι υπάρχει το υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα (λόγω των μέτρων στήριξης, που αποτέλεσαν το τέταρτο υψηλότερο πακέτο μέτρων παγκοσμίως), οπότε η οικονομική πολιτική πρέπει να ασκείται με σύνεση, σωφροσύνη και διορατικότητα. Παράλληλα ανέφερε ότι τα μέτρα θα αποσύρονται σταδιακά, ανάλογα με το πώς θα κινηθεί η οικονομία, ενώ η κυβέρνηση θα είναι κοντά σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους για όσο χρειαστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr