Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης σχολίασε εκ νέου τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Ερωτηθείς για το θέμα του λιανεμπορίου ανέφερε ότι είναι ένα ασφαλές βήμα. Ενώ υπογράμμισε για ακόμα μία φορά την σημασία του χρόνου ως προς την μέτρηση του επιδημιολογικού αποτυπώματος κάθε κίνησης «χαλάρωσης» του lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, μίλησε εφόλης της ύλης στην συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Σε ότι αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, σχολίασε ότι επανεκκινήθηκε ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα.   «Βοηθάει πολύ το γεγονός ότι κάποιος πρέπει να έχει ραντεβού είτε για click away είτε για click in shop για να μεταβεί στην επιχείρηση . Επίσης, θεωρούμε ότι και το ραντεβού και ο τρίωρος περιορισμός είναι στοιχεία που συμβάλλουν στην τάξη κι ελπίζουμε αυτή η διαδικασία να τηρηθεί και τις επόμενες μέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σταμπουλίδης

Σταμπουλίδης: «Πλέον έχουμε κατακτήσει έναν μίνιμουμ τρόπο λειτουργίας «

Ερωτηθείς αν θα έπρεπε να είναι διαθέσιμη η υπηρεσία του click away για τα καταστήματα όλο αυτό το διάστημα, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου σημείωσε ότι ήταν μια εισήγηση που είχε κατατεθεί δεκάδες φορές στην Επιτροπή. Σημείωσε ωστόσο ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και ο ανταγωνισμός στην αγορά, καθώς υπάρχουν επιχειρήσεις, όπως ένδυσης και υπόδησης.

Καθώς εκεί υπάρχει μια σχετική δυσκολία στην εφαρμογή του. «Πλέον έχουμε κατακτήσει έναν μίνιμουμ τρόπο λειτουργίας κι αυτό είναι το click away και πρέπει να το διασφαλίσουμε ακόμα και σε περιπτώσεις που η πανδημία κινείται αυξητικά. Σε κάθε περίπτωση αυτό που επιδρά είναι η κινητικότητα», επισήμανε.  Τόνισε δε ότι ο Απρίλιος είναι ένας μεταβατικός μήνας ώστε τον Μάιο να πάμε ακόμα πιο δυναμικά. «Δεν πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι η αγορά θα ξανακλείσει, για να μην τρέξουν όλοι στα καταστήματα», υπογράμμισε.

Σταμπουλίδης: «Η αγορά της Θεσσαλονίκης έχει λειτουργήσει κατά 37 ημέρες περισσότερο από της Αττικής»

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η αναστολή του ανοίγματος των καταστημάτων σε Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι «και άλλες φορές αυτούς τους μήνες έχουν εφαρμοστεί διάφορα υγειονομικά επίπεδα ανά τη χώρα. Η αγορά της Θεσσαλονίκης από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα έχει λειτουργήσει κατά 37 ημέρες περισσότερο από της Αττικής».

Όσον αφορά στα «τεχνικά» ζητήματα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι όσοι επιλέγουν την αγορά εντός καταστήματος, click inside, μπορούν να πληρώσουν και με μετρητά, ενώ η πιστωτική κάρτα ισχύει μόνο για τη διαδικασία click away, για την παραλαβή έξω από το κατάστημα.  Σχετικά με τις διαδημοτικές μετακινήσεις για αγορές από καταστήματα σημείωσε ότι επιτρέπονται, εφόσον υπάρχει μήνυμα για ραντεβού που το αποδεικνύει.

Δείτε το βίντεο

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr