Ένα αεροσκάφος της εταιρείας χαμηλού κόστους Sriwijaya Air έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα και τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει συντρίμμια που ενδεχομένως να προέρχονται από αυτό, στη θάλασσα, στα ανοιχτά της πρωτεύουσας της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Boeing 737 – 500 απογειώθηκε στις 14.30, τοπική ώρα, από το αεροδρόμιο Σουκάρνο – Χάτα με προορισμό το Ποντιάνακ, στην επαρχία του Δυτικού Καλιμαντάν, στο νησί Βόρνεο. Ένα στέλεχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Basarnas δήλωσε ότι μετέφερε 56 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 10 παιδιά.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο αεροπλάνο επέβαιναν και έξι μέλη πληρώματος. Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Reuter ο Άγκους Χαριόνο, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας διασώσεων, έχουν βρεθεί συντρίμμια στη θάλασσα, στα βόρεια της Τζακάρτα, μα ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ότι προέρχονται από το αεροπλάνο.

Η αξιόπιστη υπηρεσία καταγραφής πτήσεων Flightradar 24 ανέφερε στο Twitter ότι η πτήση SJ182 έκανε βουτιά 10.000 ποδιών μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωσή της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr