Σπάρτη: Mαθητές λυκείου αποφάσισαν να ταξιδέψουν στο Καρπενήσι στο πλαίσιο πενθήμερης σχολικής εκδρομής και όπως ήταν αναμενόμενο κόλλησαν covid. 

Την ίδια στιγμή που το ΕΣΥ δεν αντέχει άλλο πίεση, ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων ανεβαίνουν καθημερινά και το μαύρο σύννεφο της πανδημίας δεν φεύγει από τον πλανήτη μας, μαθητές λυκείου από τη Σπάρτη αποφάσισαν να ταξιδέψουν στο Καρπενήσι στο πλαίσιο πενθήμερης σχολικής εκδρομής και όπως ήταν αναμενόμενο κόλλησαν covid. 

Σπάρτη

Τρία κρούσματα της Παραλλαγής Όμικρον στην Σπάρτη

Η διασπορά ήταν τεράστια και μη ελεγχόμενη. Αρχικά λίγοι μαθητές εμφάνισαν συμπτώματα και υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ ανιχνεύσης κορωνοϊού με αποτέλεσμα να βγουν θετικοί. Θετικοί δυστυχώς διαγνώστηκαν και δύο καθηγητές συνοδοί της πενατήμερης εκδρομής.

Τα τεστ συνεχίστηκαν με τον αριθμό τους να φτάνει τα 25 πλέον. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κλείσει πολλά τμήματα στο λύκειο, ενώ συνεχίζουν να υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ. Όλα αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν την ίδια στιγμή που στην Σπάρτη εντοπίστηκαν τρία κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει ταξίδι στον εξωτερικό.

Τίθεται σε ισχύ το μέτρο για αρνητικό PCR για όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Ελλάδα

Σε ισχύ αναμένεται να τεθεί από τις 19 Δεκεμβρίου και ώρα 06:00 το μέτρο για αρνητικό PCR τεστ όπου θα μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα ταξιδιώτες από όλες τις χώρες του κόσμου. Η  Ελλάδα θα δέχεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, επισκέπτες από όλες τις χώρες του  εξωτερικού, με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών, ανεξαρτήτως αν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα που ταξίδεψαν στο εξωτερικό για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών – με δεδομένο ότι θα έχουν κάνει PCR λίγο πριν από την αναχώρηση τους.

Σπάρτη

Όμικρον: Δέκα πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Δέκα είναι πλέον τα επιβεβαιωμενα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα. Στα πέντε που είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες, άλλα πέντε βρέθηκαν σήμερα. Όπως έγινε γνωστο νωρίτερα, υπό εξέταση βρίσκονταν επτά ύποπτα κρούσματα για την μετάλλαξη Όμικρον.

Τα επτά κρούσματα φέρουν αυτό το στοιχείο που διαφέρει από τη μετάλλαξη Δέλτα και παραπέμπουν στην παραλλαγή Όμικρον και γι΄αυτό βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ειδικών. Τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν είναι πέντε και απομονώθηκαν σε Αθήνα και Κρήτη ενώ αναμένεται να γίνει ιχνηλάτηση τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr