Σουηδία: Το ICEHOTEL ιδρύθηκε το 1989 και έκτοτε χτίζεται και ξαναχτίζεται κάθε χειμώνα.

Είναι αναμφίβολα από τα πιο εντυπωσιακά, και καλαίσθητα ξενοδοχεία στη Σουηδία. Ο λόγος για το ICEHOTEL το παγωμένο ξενοδοχείο που μόλις άνοιξε τη νέα του σουίτα που έχει μια νότα βασιλικής μαγείας.

Το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο που χτίστηκε από χιόνι και πάγο παρουσίασε μια ολοκαίνουργια σουίτα που σχεδιάστηκε από τον πρίγκιπα Καρλ Φίλιπ της Σουηδίας και τον επιχειρηματικό του συνεργάτη Όσκαρ Κύλμπεργκ.

Σουηδία

Είχαν όνειρο να δημιουργήσουν την αίσθηση που προκαλεί ο εορτασμός του θερινού ηλιοστασίου

Με την ονομασία «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», η deluxe σουίτα εμπεριέχει στοιχεία με αποκρυσταλλωμένα λουλούδια και φυτά, μια πολύ φρέσκια ιδέα για το εμβληματικό ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται 200 ​​χιλιόμετρα βόρεια του αρκτικού κύκλου στο Τζουκαστζάρβι.

Οι τοίχοι της σουίτας είναι διακοσμημένοι με τετράγωνες πλάκες πάγου γεμάτες με πολύχρωμα λουλούδια, ενώ από την οροφή κρέμεται ένας εντυπωσιακός φωτιστικός πολυέλαιος από πάγο.

Ο Φίλιπ και ο Κύλμπεργκ λένε ότι είχαν όνειρο να δημιουργήσουν στο ξενοδοχείο την αίσθηση που προκαλεί ο εορτασμός του θερινού ηλιοστασίου, μια από τις γιορτές στη Σουηδία.

Σουηδία

Το ICEHOTEL ιδρύθηκε το 1989 και έκτοτε χτίζεται και ξαναχτίζεται κάθε χειμώνα

«Λοιπόν, ποιος θα ήταν καλύτερος τρόπος για να δείξουμε τον αληθινό χαρακτήρα του πάγου από το να εγκλωβίσουμε τα πιο ευαίσθητα και όμορφα σουηδικά λουλούδια του καλοκαιριού σε ένα αρκτικό περιβάλλον; Για εμάς τους Σουηδούς, το μεσοκαλόκαιρο και ειδικά η νύχτα του καλοκαιριού είναι γεμάτη μύθους και θρύλους», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

«Η σκανδιναβική φύση που μας περιβάλλει με λουλούδια και πάγο παίζει τεράστιο ρόλο στην πολιτιστική μας κληρονομιά και επηρεάζει το ποιοι είμαστε σαν Σκανδιναβοί.

«Ας ελπίσουμε ότι το όραμά μας με τη σουίτα ″Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας″ θα μας προσκαλέσει να γίνουμε μέρος της».

Ενώ στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί με επωνυμίες όπως η Hästens και ο Τζορτ Γένσεν, αυτή είναι η πρώτη φορά που εργάζονται σε ένα έργο που αποτελείται εξ ολοκλήρου από πάγο και χιόνι.

Το ζευγάρι επιλέχθηκε μεταξύ 32 καλλιτεχνών για να δημιουργήσουν την τελευταία έκδοση του ξενοδοχείου 2.870 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο αποτελείται από 12 σουίτες τέχνης, 24 αίθουσες πάγου και μία αίθουσα τελετών αυτή τη φορά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr