Σότσι: Οι μετεωρίτες καίγονται συνήθως στην ατμόσφαιρα.

Κάτοικοι στο Σότσι ανέφεραν στα κοινωνικά δίκτυα ότι ένας μετεωρίτης εμφανίστηκε πάνω από την πόλη στην περιοχή Λαζαρέβσκογιε, μεταδίδει το πρακτορείο RIA Novosti. Ο μετεωρίτης πιθανότατα κάηκε πριν φτάσει στην επιφάνεια της Γης, αλλά καταγράφηκε από κάμερες κινητών τηλεφώνων, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων. κυκλώματος τηλεόρασης και συσκευές εγγραφής αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό Vesti Sochi , επιστήμονες από το Νότιο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο τόνισαν ότι οι μετεωρίτες καίγονται συνήθως στην ατμόσφαιρα της γης και παραμένουν απαρατήρητοι, αλλά αυτή τη φορά ο μετεωρίτης καταγράφηκε λόγω του καθαρού ουρανού πάνω από την πόλη. Ο μετεωρίτης έχει καταγραφεί μάλιστα και σε κάποια βίντεο όπως αυτό.

Κομήτης: Αφού περάσει από τον ήλιο, ο κομήτης αναμένεται να χαθεί πέρα από τα βάθη του ηλιακού συστήματος και να μην ξαναγίνει ποτέ πια ορατός.

Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις του διαστήματος, των πλανητών των άστρων και των κομητών…

Ένας επερχόμενος κομήτης, ο C/2021 A1 (Λέοναρντ), που θα διασχίσει τον γήινο ουρανό μέσα στον μήνα Δεκέμβριο, αναμένεται να είναι ο πιο φωτεινός του 2021.

Πρόκειται για έναν ταχύτατο κομήτη που ταξιδεύει με την εντυπωσιακή ταχύτητα των 254.412 χιλιομέτρων την ώρα ή περίπου 70,7 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο σε σχέση με τη Γη.

Ο παγωμένος κομήτης ανακαλύφθηκε στην αρχή του φετινού έτους από τον Αμερικανό αστρονόμο Γκρέγκορι Λέοναρντ του Αστεροσκοπείου Mount Lemmon στην Αριζόνα, από τον οποίο και πήρε το όνομά του.

Ήδη οι παρατηρήσεις από τα τηλεσκόπια αποκαλύπτουν την ουρά του κομήτη, ο οποίος κατευθύνεται προς τον Ήλιο, φθάνοντας στο περιήλιό του (το κοντινότερο σημείο από το άστρο μας) στις 3 Ιανουαρίου 2022, όταν θα απέχει από τον Ήλιο περίπου 91 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Στο μεταξύ θα έχει γίνει ορατός στον νυχτερινό ουρανό του πλανήτη μας.

Θα είναι ορατός με κιάλια ή μικρό τηλεσκόπιο

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), ο κομήτης αναμένεται να πλησιάσει περισσότερο τη Γη στις 12 Δεκεμβρίου, σε μία απόσταση περίπου 35 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, αρκετά μακριά για να είναι εύκολα ορατός με γυμνό μάτι, αλλά θα είναι ορατός με κιάλια ή μικρό τηλεσκόπιο. Στις 18 Δεκεμβρίου θα περάσει πολύ πιο κοντά από την Αφροδίτη, σε απόσταση μόνο 4,2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Ο κομήτης υπολογίστηκε ότι χρειάζεται δεκάδες χιλιάδες χρόνια για να ολοκληρώσει μία άκρως ελλειπτική τροχιά πέριξ του Ήλιου, καθώς το προηγούμενο αφήλιό του -η πιο μακρινή απόστασή του από το άστρο μας -εκτιμάται σε περίπου 3.500 αστρονομικές μονάδες (μία τέτοια μονάδα ισούται με τη μέση απόσταση Γης-Ήλιου ή 149.565.894 χιλιόμετρα). Μετά τη «βόλτα» του γύρω από τον Ήλιο στην αρχή του νέου έτους, ο κομήτης αναμένεται να χαθεί πέρα από τα βάθη του ηλιακού συστήματος και να μην ξαναγίνει ποτέ πια ορατός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr