Αρχική Ελλάδα Σωτήρης Τσιόδρας: Το τέλος δεν ήρθε ακόμη

Σωτήρης Τσιόδρας: Το τέλος δεν ήρθε ακόμη

39
0

Στην πρεμιέρα των εμβολιασμών στη χώρα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, εμβολιάστηκε αμέσως μετά τον πρωθυπουργό στο νοσοκομείο Αττικόν. Μετά τον εμβολιασμό προχώρησε σε δηλώσεις μιλώντας για την ασφάλεια του εμβολίου αλλά και για την μάχη με την πανδημία που έχει ακόμα μακρύ δρόμο.

Ο καθηγητής την ώρα που έκανε το εμβόλιο ανέφερε πως είναι συνηθισμένος στα «τσιμπήματα» καθώς κάθε χρόνο κάνει το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας. «Αυτό ήταν. Τόσο γρήγορα», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας αμέσως μετά τον εμβολιασμό του.

Στη συνέχεια ο καθηγητής πήγε στο δωμάτιο αναμονής για λίγα λεπτά όπως προβλέπει το πρωτόκολλο και στη συνέχεια έκανε δηλώσεις στην κάμερα μιλώντας τόσο για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer όσο και για την ιστορική αυτή μέρα για τη χώρα μας και την Ευρώπη.

 

Επιτέλους ήρθε η στιγμή που περιμέναμε

«Επιτέλους ήρθε η στιγμή που περιμέναμε», ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό του. Ο καθηγητής μίλησε για την αξιοπιστία του ιού, ενώ τόνισε πως ακόμη δεν έχει έρθει το τέλος με τον ιό.

Το εμβόλιο είναι ασφαλές – Το τέλος δεν ήρθε ακόμη

«Πρέπει να πω πως για την ανάπτυξη και την έγκριση των νέων εμβολίων ισχύουν όλες οι υψηλές προδιαγραφές που ισχύουν για όλα τα εμβόλια που έχουν θεσπιστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμακών», ανέφερε ο καθηγητής καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Θέλω να ελπίζω με τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας θα μειωθεί η επίπτωση της νέας νόσου», ανέφερε προσθέτοντας πως μαζί με τον εμβολιασμό του ξεκινά και ο εμβολιασμό όλων των γιατρών και τον νοσηλευτών που εκτίθενται στον ιό. «Το τέλος δεν ήρθε, αλλά θα έρθει σταδιακά με τον εμβολιασμό των περισσότερων. Αυτό το διάστημα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί και να προστατέψουμε τους γύρω μας», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Στη συνέχεια εμβολιάστηκε στον Ευαγγελισμό και ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας. Ο εμβολιασμός του κ. Τασούλα έγινε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και όπως προέβλεπε το πρωτόκολλο συμπληρώθηκε το σχετικό ερωτηματολόγιο και έγινε η σχετική ενημέρωση για το εμβόλιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr