Με μία γερμανική παροιμία, ειπωμένη μάλιστα και στα γερμανικά, έκλεισε ο πρωθυπουργός την εισαγωγική του δήλωση

Με μία γερμανική παροιμία, ειπωμένη μάλιστα και στα γερμανικά, έκλεισε ο πρωθυπουργός την εισαγωγική του δήλωση, κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Γερμανό καγκελάριου Σολτς. «Αξιότιμε Καγκελάριε, ολοκληρώνοντας τις επαφές μας ειλικρινά νιώθω πολύ πιο αισιόδοξος. Νομίζω ότι το ίδιο μπορούν να αισθάνονται και όλοι οι Έλληνες και όλοι οι Γερμανοί.

Κάνουμε πολλά μαζί. Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα. Με κατανόηση, με σεβασμό, με αλληλεγγύη, με τολμηρές κινήσεις συνεργασίας, γιατί όπως λέει και μία γερμανική παροιμία: «μοιρασμένη λύπη είναι μισή λύπη. Μοιρασμένη χαρά, είναι διπλή χαρά». «Geteiltes Leid ist halbes Leid. Geteilte Freude ist doppelte Freude». Και πάλι, καλώς ήρθατε στην Αθήνα, κ. Καγκελάριε» έκλεισε την εισαγωγή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, οι δύο άνδρες είχαν ιδιωτική συνάντηση περίπου μίας ώρας στο Μαξίμου ενώ στις 9 το πρωί, ο Όλαφ Σολτς ξεναγήθηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης από τον καθηγητή Μανώλη Κορρέ, έχοντας δίπλα του τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Λίνα Μενδώνη.

Σολτς: «Εξαιρετικές οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα»

Ο Όλαφ Σολτς, έκανε λόγο για «εξαιρετικές οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχολιάζει την αύξηση των Γερμανικών επενδύσεων στη χώρα μας.

Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, την απόλυτη ικανοποίηση του για την «πολύ καθαρή απάντηση» που έδωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σχετικά με τους ανιστόρητους τουρκικούς ισχυρισμούς για τα ελληνικά νησιά, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά το πέρας της συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου , ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε συγκεκριμένα: «Δεν υπάρχει περίπτωση μέλη της Συμμαχίας να αμφισβητούν ευθέως κυριαρχίες άλλων μελών».Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μητσοτάκης: Ο Ερντογάν βαδίζει σε αδιέξοδο

Είπε ευθέως ότι η Ιστορία δεν γράφεται με ψευδαισθήσεις, ο κ.Ερντογάν δηλητηριάζει τον λαό του με ψέματα και τα νησιά, ξέρουν όλοι, ότι δεν απειλούν κανένα. Ξεκάθαρος ήταν από την πλευρά του και ο κ.Σολτς για το θέμα, λέγοντας ότι δεν νοείται αμβισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας από κράτος εταίρο στο ΝΑΤΟ. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι για την Ελλάδα είναι ανοιχτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και ειδικά η ρύθμιση του κατοχικού δανείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr