Παράλληλα, χαιρέτισε την πρόοδο στα έργα ντίζελ και φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Κυριακή.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να μην εξαρτηθεί ποτέ ξανά από έναν μόνο προμηθευτή ενέργειας.

Παράλληλα, χαιρέτισε την πρόοδο στα έργα ντίζελ και φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Κυριακή.

Ο Γερμανός ηγέτης πραγματοποιεί περιοδεία σε χώρες του Κόλπου από το Σάββατο για να προσπαθήσει να δημιουργήσει ενεργειακές συνεργασίες εκεί, με την ελπίδα να αντικαταστήσει τις ρωσικές προμήθειες και να εκτονώσει την ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στο Άμπου Ντάμπι, ο Ο. Σολτς επισκέφθηκε ένα ενεργειακό πάρκο, με την Υπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αρμόδια για την κλιματική αλλαγή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Έχουμε σημειώσει πρόοδο σε μια ολόκληρη σειρά έργων εδώ όσον αφορά την παραγωγή και την αγορά ντίζελ και φυσικού αερίου», είπε ο Ο. Σολτς στους δημοσιογράφους.

«Ανάλογα με έναν (ενιαίο) προμηθευτή και ανάλογα (επίσης) με τις αποφάσεις του σίγουρα δεν θα μας συμβεί πια αυτό που μας συμβαίνει τώρα (σ.σ.: στη Γερμανία)», υπογράμμισε.

«Με τις επενδύσεις που κάνουμε στη Γερμανία, οι οποίες θα υλοποιηθούν σταδιακά τον επόμενο χρόνο, θα έχουμε πράγματι μια υποδομή εισαγωγής φυσικού αερίου που θα σημαίνει ότι δεν θα εξαρτόμαστε πλέον άμεσα από έναν συγκεκριμένο προμηθευτή στην άλλη άκρη του αγωγού», πρόσθεσε ο Καγκελάριος της Γερμανίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr