Σκυλακάκης: Την Παρασκευή θα πιστωθούν οι προκαταβολές του επιδόματος θέρμανσης στους παλαιούς δικαιούχους του, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα myΘέρμανση σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Την Παρασκευή θα πιστωθούν οι προκαταβολές του επιδόματος θέρμανσης στους παλαιούς δικαιούχους του, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα myΘέρμανση σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Μιλώντας στο CNN Greece ανέφερε πως η πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή, για να μπορούν οι πολίτες να καταθέτουν τιμολόγια. Μέχρι το τέλος του έτους θα λάβει χώρα ακόμη μια πληρωμή, ενώ θα ακολουθήσουν περισσότερες, μέσα στο 2022, για τα τιμολόγια που θα κατατεθούν αργότερα.

Στο επίκεντρο της παραπάνω διαδικτυακής συζήτησης τέθηκε το Ταμείο Ανάκαμψης και η «πράσινη» προοπτική που έχει.

Νωρίτερα, ο κ. Σκυλακάκης συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στο Corporate Communication Conference 2021, που πραγματοποιήθηκε, διαδικτυακά, από την Boussias.

Θεόδωρος Σκυλακάκης

Θέμα συζήτησης ήταν το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και η συμβολή του στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. Πεδίο εστίασης αποτέλεσε ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει ο τομέας της επικοινωνίας, των δημοσίων σχέσεων και του marketing για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών τόνισε πως στο Ταμείο Ανάκαμψης υπάρχει άφθονος χώρος για όλους όσοι θέλουν να κάνουν επενδύσεις υπογραμμίζοντας, παράλληλα, τη σημασία της χρηστικής επικοινωνίας για την αποτελεσματική κινητοποίηση των ιδιωτικών πόρων, ιδίως σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις που πραγματοποιούν τα νοικοκυριά (π.χ. Εξοικονομώ), οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και τα άλλα προγράμματα που απαιτούν μαζική συμμετοχή πολιτών.

Εξήγησε πως το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα τελείως διαφορετικό αναπτυξιακό εργαλείο από αυτά με τα οποία είναι εξοικειωμένη η ελληνική αγορά, γι’ αυτό και απαιτεί άλλη επικοινωνιακή προσέγγιση.

Όπως είπε, χαρακτηριστικά, η μεγάλη διαφορά του από το ΕΣΠΑ είναι πως στο τελευταίο δεν υπήρχε, στον βαθμό που απαιτείται από το «Ελλάδα 2.0», η επιδίωξη για μαζική κινητοποίηση ιδιωτικών πόρων. Στο Ταμείο Ανάκαμψης «δίνουμε μεγάλη έμφαση στην αποτελεσματικότητα. Επιδιώκουμε χαμηλές επιδοτήσεις ανά επένδυση και καλύτερο marketing αυτών των επιδοτήσεων – ενισχύσεων – ευκαιριών», σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr