Σκυλακάκης: Μόνιμη παρέμβαση για τα ενεργειακά προανήγγειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μόνιμη παρέμβαση για τα ενεργειακά προανήγγειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης. Μάλιστα για το συγκεκριμένο ζήτημα σημείωσε πως θα πηγαίνει πάνω κάτω για χρόνια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε για το ζήτημα του φυσικού αερίου πως γίνονται παρεμβάσεις με έκπτωση αλλά και μέσω του επιδόματος θέρμανσης, όμως το μεγάλο πρόβλημα είναι η ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια που μεταφέρεται και στα υπόλοιπα προϊόντα.

«Εκεί κάνουμε μια παρέμβαση σημαντική και θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε με στόχο να μεταθέσουμε ένα μέρος του προβλήματος στο μέλλον», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός εξηγώντας ότι ένα κομμάτι θα το «σηκώσει» ο προϋπολογισμός της γενικής κυβέρνησης και ένα κομμάτι αναγκαστικά η κοινωνία.

Έρχεται σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι θα γίνει μια σημαντική και αξιόλογη αύξηση στον κατώτατο μισθό το επόμενο έτος.

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Για το ενδεχόμενο περιοριστικών μέτρων, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά τα Χριστούγεννα, ενώ διαβεβαίωσε ότι «αν θα χρειαστεί να ληφθούν μέτρα υγειονομικής προστασίας με μεγαλύτερο οικονομικό κόστος, αυτό έχει υπολογιστεί στον προϋπολογισμό, ο όποιος έχει ένα μεγάλο αποθεματικό Covid».

«Το ότι μπορεί να ληφθούν περιοριστικά μέτρα, δε σημαίνει lockdown του τύπου του παρελθόντος. Το ‘’κλειδί’’ είναι τι είδους πανδημία θα έχουμε. Αν δεν ξέρουμε ποια είναι η πανδημία που θα έχουμε δεν μπορούμε να πάρουμε μέτρα, ούτε να τρομοκρατούμε τον κόσμο πριν τα στοιχεία», τόνισε χαρακτηριστικά. «Τα σενάρια τρόμου προκαλούν στην οικονομία ζημιά  ακόμα και όταν δεν συμβαίνουν», είπε ο κ. Σκυλακάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr