Σκυλακάκης: Σχετικά με τα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι μόνο η ΔΕΗ έχει και όχι οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες.

Ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε δύο τρία προϊόντα αλλά όχι σε περισσότερα άφησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Ο κ. Σκυλακάκης  εξηγώντας πώς αν μειωθεί σε περισσότερα δεν μπορεί να ελεγχθεί η αγορά και η μείωση ενδεχομένως θα χαθεί μέσα στην αλυσίδα και δεν θα λειτουργήσει υπέρ των καταναλωτών.

Σχετικά με τα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι μόνο η ΔΕΗ έχει και όχι οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες. Ανακοίνωσε επίσης ότι εντός της Μεγάλης Εβδομάδας θα πληρωθούν τα επιδόματα στήριξης των 200 ευρώ στους ευάλωτους και μέχρι τότε θα έχει ανοίξει και η πλατφόρμα για το επίδομα καυσίμων.

Επιδότηση φυσικού αερίου: Διπλασιάζεται σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τον Απρίλιο

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ενημέρωσε με επιστολή τις εταιρείες προμήθειας φυσικού αερίου, ότι η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα διαμορφωθεί τον Απρίλιο στην διπλάσια επιδότηση. Πιο συγκεκριμένα σε 40 ευρώ ανά θερμική MWh, από 20 ευρώ ανά θερμική MWh τον Μάρτιο.

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι οικιακοί καταναλωτές, που ανέρχονται σε 540.000, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και όλοι οι εμπορικοί και βιομηχανικοί καταναλωτές, ανεξαρτήτως μεγέθους, κύκλου εργασιών και αριθμού εργαζομένων, εκτός από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, συνεχίζεται και τον Απρίλιο η έκπτωση που προσφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία θα διαμορφωθεί σε 30 ευρώ ανά θερμική MWh για τους οικιακούς καταναλωτές και σε 15 ευρώ ανά θερμική MWh για τη βιομηχανία και τα νοσοκομεία που προμηθεύονται φυσικό αέριο από την επιχείρηση.

Το συνολικό ύψος των μέτρων στήριξης των καταναλωτών φυσικού αερίου για τον Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης που προσφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, θα ανέλθει σε 88,74 εκατ. ευρώ από 63 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο. Το μέτρο θα αξιολογείται σε μηνιαία βάση και η μοναδιαία τιμή της επιδότησης θα προσαρμόζεται ανάλογα με τη διακύμανση των τιμών του φυσικού αερίου στις διεθνείς αγορές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr