Στην έναρξη της τοποθέτησής του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα σχόλιά του μετά την εξειδίκευση των μέτρων για τους λογαριασμούς ρεύματος

Με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του, στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ, ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας με αφορμή τη χθεσινή ανάρτηση του για τα  600 ευρώ που αναδρομικά δίνει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι κανένας αρχηγός της ΝΔ δεν θα σκεφτόταν να τουϊτάρει ένα μήνυμα τόσο παραπλανητικό, τόσο λαϊκίστικο, τόσο επικίνδυνο, να μειώσει την σοβαρότητά του και την αξιοπιστία του.

«Αυτή είναι η διαφορά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η μικρή λεπτομέρεια είναι αυτή που δείχνει τις πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης της ΝΔ και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Στη συνέχεια ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στη επιτυχή αντιμετώπιση από τη κυβέρνηση του μεταναστευτικού και της πανδημίας, ενώ μιλώντας για την επιλογές της κυβέρνησης για τις ΑΠΕ είπε: «Η Ελλάδα εγκαθιστά ΑΠΕ με γρηγορότερο ρυθμό από ότι προσδιορίζει και η πολύ φιλόδοξη ευρωπαϊκή στρατηγική για την πράσινη μετάβαση, με εγκατάσταση το 2020 1.000 MW ΑΠΕ, το 2021 1.500MW νέων ΑΠΕ και το 2022 θα εγκαταστήσουμε και θα συνδέσουμε στο δίκτυο περίπου 2.500 MW νέων ΑΠΕ».

«Αυτό σημαίνει μειωμένο ρεύμα, για κάθε 1.000 MW ΑΠΕ που συνδέουμε στο σύστημα δεν εισάγουμε φυσικό αέριο αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ. Αν τα τρία χρόνια που επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ είχαν γίνει αυτά που γίνονται τώρα, σήμερα θα είχαμε πολύ πιο χαμηλούς λογαριασμούς ενέργειας και θα ήμασταν και πολύ λιγότερο εξαρτημένοι από το ρωσικό φυσικό αέριο» επισήμανε.

85.000 αιτήσεις στο «Εξοικονομώ»

Επιπλέον αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης προκειμένου να έχει επάρκεια σε ενέργεια και στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και σημείωσε ότι στο τελευταίο «Εξοικονομώ» που έκλεισε πριν λίγες εβδομάδες έγιναν 85.000 αιτήσεις.

«Βάλαμε αντικειμενικά κοινωνικά κριτήρια και θα καλύψουμε με τον προϋπολογισμό που έχουμε περίπου 45.000 -50.000 δικαιούχους» είπε υπογραμμίζοντας ότι θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος προκειμένου όλοι να καταφέρουν να αναβαθμίσουν το σπίτι τους και έτσι να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να μειώσουν τον λογαριασμό τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr