Σκρέκας: Για το νέο πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενεργείας, το οποίο θα έρθει το δεύτερο τρίμηνο του 2022, έκανε ιδιαίτερη μνεία ο Κώστας Σκρέκας

Για το νέο πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενεργείας, το οποίο θα έρθει το δεύτερο τρίμηνο του 2022, έκανε ιδιαίτερη μνεία ο Κώστας Σκρέκας. «Συνεχίζουμε να πιέζουμε την Ευρώπη που καθυστερεί και τονίζουμε την ανάγκη να δοθούν χρήματα για την ενεργειακή κρίση, ενώ έχουμε πει και τον τρόπο που θα μπορούσαν να βρεθούν», τόνισε ο υπουργός Ενεργείας και Περιβάλλοντος, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

Για την ακρίβεια θα άφορα το δεύτερο τρίμηνο του 2022, θα άφορα δηλαδή τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, και εφόσον υπάρξουν υπερέσοδα των παραγωγών ενεργείας αυτά θα ανακληθούν. Όπως ανέφερε ο υπουργός “εφόσον βρεθούν οι πόροι, θα είναι πάνω και πέρα από όσα έχουν ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό”.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η ΡΑΕ έχει παραδώσει το πόρισμα της για το προηγούμενο διάστημα, έως τον Μάρτιο, και μένει να δούμε τις έμμεσες εκπτώσεις που έχουν κάνει οι προμηθευτές, ενώ το τελικό πόσο που θα προσδιοριστεί, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, θα ανακληθεί κατά 90% και θα δοθεί στους πολίτες. Επεσήμανε, δε, ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα η οποία θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, από ιδιώτες και μη ιδιώτες παρόχους.

Τέλος, ανέφερε ότι σήμερα επισκέπτεται τα Τίρανα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ και του ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενεργείας και θα συναντηθεί με τους ομόλογούς του υπουργούς Υποδομών, Ενεργείας και Περιβάλλοντος καθώς και με τους διαχειριστές ενεργείας της Αλβανίας προκείμενου να δημιουργηθούν συνθήκες συνεργασίας για επάρκεια εφοδιασμού στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, κάτι που γίνεται ήδη προς την Βουλγαρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr