Σκρέκας: Σε λειτουργία τέθηκε η γραμμή επανασύνδεσης ρεύματος 15902 όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Σε λειτουργία τέθηκε η γραμμή επανασύνδεσης ρεύματος 15902 όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Ο πενταψήφιος αριθμός ενεργειακής αλληλεγγύης αφορά τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών για τις μεγάλες ανατιμήσεις στο κόστος ενέργειας.

Ποια η βασική προϋπόθεση

Βασική προϋπόθεση για την έγκριση του αιτήματος είναι να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 31.3.2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Επιπλέον, το αίτημα επανασύνδεσης πρέπει να αφορά στην κύρια κατοικία και να πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Ποιο το ύψος του ειδικού βοηθήματος

  •  Για συνολικές οφειλές έως 6.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το σύνολο της οφειλής.
  • Για συνολικές οφειλές άνω των 6.000 ευρώ και έως 9.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 75% της οφειλής.
  • Για συνολικές οφειλές άνω των 9.000 ευρώ και έως 12.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 50% της οφειλής.
  • Για συνολικές οφειλές άνω των 12.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 30% της οφειλής.
  • Το εναπομείναν ποσό θα εξοφλείται από τους ίδιους τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

Τι δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας

«Απέναντι σε αυτήν την πρωτόγνωρη κρίση που πλήττει όλη την Ευρώπη, βασικό μας μέλημα είναι να προστατεύσουμε τους ευάλωτους συνανθρώπους μας. Για αυτόν τον λόγο ενεργοποιούμε από σήμερα τη γραμμή αλληλεγγύης 15092. Με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επανασυνδέσουν την παροχή ρεύματος του σπιτιού τους, χωρίς να επιβαρύνονται με το κόστος, το οποίο θα καλύπτεται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Κυβέρνηση έχει διαθέσει περισσότερα από 1,3 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και προχωρά και σε άλλες στοχευμένες παρεμβάσεις για την οικονομική ανακούφιση όσων πλήττονται».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr