Στις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες των κομμάτων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος μιλώντας στην εκπομπή Evening Report του One Channel.

Στις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες των κομμάτων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος μιλώντας στην εκπομπή Evening Report του One Channel.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του Αλέξη Τσιπρα με το κομμα Βελόπουλου, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε χαρακτηριστικά «Ο κ. Τσίπρας συνεργάστηκε με τον κ. Καμμένο. Έχετε καμιά αμφιβολία ότι θα συνεργαστεί και με τον διάβολο, όπως είπε ο κυριος Ζουράρης, προκειμένου να καταλάβει την εξουσία;».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε και για τους λόγους που η ΝΔ αποκλείει τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως, ο αρχηγός του έχει βάλει ορισμένες πολύ αυστηρές κόκκινες γραμμές στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, μιλώντας για μια «καταστροφική τετραετία που αφήνει πίσω της η ΝΔ και ο πρωθυπουργός».

«Ο κύριος Ανδρουλάκης λέει ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί του. Επίσης, έχει καταψηφίσει μεταρρυθμίσεις που θεωρούμε ότι οδηγούν τη χώρα μπροστά και είναι αποτέλεσμα απαίτησης των ίδιων των πολιτών για να έχουμε ένα καλύτερο κράτος, ένα καλύτερο σύστημα εκπαίδευσης, ένα καλύτερο σύστημα υγείας. Το ΠΑΣΟΚ έχει σταθεί απέναντι σε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, αυτό είναι το ουσιαστικότερο ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως, «αυτού του τύπου οι μεσοβέζικες συνεργασίες που συζητάμε λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής, εκτιμώ ότι θα οδηγήσουν σε επιβράδυνση αν όχι σε καθήλωση ή και οπισθοδρόμηση».

«Γι’ αυτό και λέμε ότι οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά και να μην πάνε με μια λογική χαλαρής ψήφου, διότι ζητούν και εύλογα ζητούν επιτάχυνση, αλλά θα δουν επιβράδυνση και καθήλωση αν επιλέξουν κόμματα τα οποία δεν υποστηρίζουν γνήσια και με εντιμότητα τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που πρέπει να γίνει στη χώρα» υπογράμμισε ο κ. Σκέρτσος σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα.
Η χώρα σε μετάβαση προς τα εμπρός

Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι η χώρα μας είναι σε μετάβαση και σε κίνηση προς τα εμπρός και πως η πρόταση της αντιπολίτευσης μας πάει προς τα πίσω. «Η ισοπέδωση σε κάθε τι, στο παραμικρό καλό που γίνεται το να το απαξιώνουμε, το να μη δίνουμε την παραμικρή πίστωση για κάτι που αλλάζει προς το καλύτερο τις ζωές των πολιτών θεωρώ ότι δεν συμβάλλει στην προαγωγή – συνολικά – του πολιτικού διαλόγου, του πολιτικού πολιτισμού και αυτού που προσπαθεί κάθε Κυβέρνηση να κάνει», τόνισε.

Πρόσθεσε πως η S&P πριν από δύο εβδομάδες έβγαλε ανακοίνωση θριαμβευτική για τη ραγδαία μείωση του ελληνικού χρέους.
Για το debate και την αναφορά Τσίπρα σε «ξενέρωτη» διαδικασία

«Δεν συμφωνώ ότι θα είναι ξενέρωτο. Το ζητούμενο από αυτήν την τηλε-συνάντηση των έξι αρχηγών, οι πέντε εκ των οποίων είναι στην αντιπολίτευση, είναι να καταλάβουμε τι σόι προοδευτική διακυβέρνηση ή συμμαχία μπορεί να προκύψει. Προσωπικά πιστεύω ότι θα αποκαλυφθεί η πλήρης απομόνωση του κ. Τσίπρα, από την υπόλοιπη Κεντροαριστερά ή Αριστερά. Ήδη το ΚΚΕ έχει πει ότι είναι μία συνεργασία «μούφα», ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει ότι «δεν συνεργάζομαι με τον κ Τσίπρα», ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζει σχέδια οικονομικά, νομισματικά, τα οποία, έχουν κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ να πηδήξει στο ταβάνι . Όλα αυτά συνιστούν εικόνα Βαβέλ. Θα φανεί και στην τηλεμαχία. από την συζήτηση. Είναι και ένας από τους λόγους που ο κ. Τσίπρας θέλει να την προσπεράσει και να την απαξιώσει, όμως η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι και η αρμόζουσα για το σύστημα της απλής αναλογικής. Διότι απλή αναλογική σημαίνει συνεργασίες. Άρα, μπροστά στους πολίτες, στους τηλεθεατές, πρέπει να φανεί τι είδους συνεργασία μπορεί να γίνει μέσα από αυτές τις δυνάμεις.

…Ο Πρωθυπουργός θα εστιάσει στο μέλλον. Ουσιαστικά θα τοποθετηθεί ως προς το τι μέλλει να γίνει στην χώρα για να ολοκληρωθεί αυτό το Σχέδιο μετασχηματισμού της οικονομίας, του Κράτους, της κοινωνίας, της Υγείας, της Εκπαίδευση, για την περιβαλλοντική πράσινη μετάβαση, για την ψηφιακή μετάβαση, που πρέπει να κάνουμε. Όλα αυτά τα άλματα που είναι αναγκαία για να αισθανθούν όλοι οι πολίτης της χώρας ότι ζουν σε μία χώρα που τους αποδίδει αξιοπρέπεια. Αυτό θέλουμε, αυτός είναι ο στόχος μας» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr