«Τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν πως η κοινωνία τον φοβάται. Και τον απορρίπτει», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Την έντονη και άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Άκη Σκέρτσου προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα, κατά την έξοδο του προέδρου του Σύριζα από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε συνάντηση με την κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν πως η κοινωνία τον φοβάται. Και τον απορρίπτει», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα.

«Αντί να υποδύεται συνεπώς την αυθεντική φωνή της δημοκρατίας και της κοινωνίας, ας κατέβει από τον δικό του θώκο του αλαζονικού ηγεμόνα για να ακούσει καλύτερα τι του είπαν οι πολίτες. Μόνο έτσι θα μπορέσει να κάνει επιτέλους την -οφειλόμενη από το 2019– αυτοκριτική του χωρίς να τους προσβάλλει άλλο», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τις ανησυχίες και τους φόβους του για την κοινωνία μετά την σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές είχε εκφράσει πιο πριν ο πρόεδρος του Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία μετά την συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι φοβάται για τις προοπτικές της κοινωνίας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας: «Φοβάμαι ότι και για την κοινωνία είναι οδυνηρό, ακόμα και για όσους ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία δεδομένου ότι διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία».

Ο πρόεδρος του Σύριζα είχε επίσης τονίσει πως «θα δώσουμε μαζί τη μάχη  όρθιοι, με στόχο να μην έχουμε μια παντοδύναμη, αλαζονική κυβέρνηση που θα είναι κακό για τη Δημοκρατία και τη χώρα, αλλά και να παραμείνει η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, βασικός κορμός και εκφραστής των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων».

Πηγή: pagenews.gr