«Χθες το βράδυ είδαμε την πλήρη απομόνωση του κ. Τσίπρα από την υπόλοιπη Κεντροαριστερά και  Αριστερά ως προς το περιβόητο σχέδιό του για ‘προοδευτική διακυβέρνηση’ και κυβερνήσεις συνεργασίας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος

«Χθες το βράδυ είδαμε την πλήρη απομόνωση του κ. Τσίπρα από την υπόλοιπη Κεντροαριστερά και  Αριστερά ως προς το περιβόητο σχέδιό του για ‘προοδευτική διακυβέρνηση’ και κυβερνήσεις συνεργασίας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, κατά την ενημέρωση των πολιτικων συντακτών, σχολιάζοντας το χθεσινό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Και συνέχισε λέγοντας: «Είδαμε να καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα η δήθεν συμμαχία της αριστεράς, και να αναδεικνύεται αυτό που πραγματικά είναι: Μια πρόταση ακυβερνησίας και παραλυσίας, χωρίς πραγματικές προγραμματικές συγκλίσεις και με πολλές ετερόκλητες στρατηγικές».

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου του market pass και στο δεύτερο εξάμηνο του 2023, εφ’ όσον «δούμε επίμονο πληθωρισμό».Επέμεινε, δε, ότι «με βάση την καλή πορεία της οικονομίας έχουμε αποδείξει ότι όποτε προκύπτει μέρισμα ανάπτυξης αυτό θα επιστρέφει στους πλέον ευάλωτους».

Σε ερώτηση για τις συστάσεις του Διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα για τις προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι «ο κ. Στουρνάρας έχει δίκιο να ανησυχεί» και εκτίμησε ότι «αναφέρεται στα προγράμματα των άλλων κομμάτων» τονίζοντας ότι «εμείς έχουμε κάνει τη μέτρηση και το πρόγραμμα μας κοστολογείται στα 9 δις ευρώ».

Προσέθεσε, δε ότι όποιο κόμμα θεωρείται υπεύθυνο πρέπει προτού ανακοινώσει το πρόγραμμα του να το κοστολογήσει.

Σε άλλη ερώτηση για τις παρακολουθήσεις, στο φόντο της χθεσινής τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για μία πολύ σοβαρή πολιτική υπόθεση, για την οποία έχουν εξαντληθεί όλες οι πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες και έχουν αναληφθεί οι πολιτικές ευθύνες. Διευκρίνισε, δε, ότι η αναφορά του πρωθυπουργού σε σκάνδαλο αφορούσε το συγκεκριμένο δημοσίευμα του Economist και δεν είχε πολιτικό χρωματισμό.

Για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, περί ποινικών ευθυνών, ο κ. Σκέρτσος παρότρυνε τον κ. Ανδρουλάκη να είναι πιο προσεκτικός στην εκφορά του λόγου του και επεσήμανε ότι η «Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της».

Για την άποψη του σχετικά με την αναθεώρηση του άρθρου 16, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι αυτή περιείχε αρκετή ασάφεια και επανέλαβε ότι πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ υπό τους όρους, που θέτει ο αρχηγός του θα προκαλούσε επιβράδυνση στην πορεία ανάπτυξης της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr