Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έκανε σήμερα έκκληση για μεγαλύτερες προσπάθειες και ενότητα

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έκανε σήμερα έκκληση για μεγαλύτερες προσπάθειες και ενότητα καθώς η χώρα εισέρχεται σε μια “νέα φάση” στην προσέγγισή της για την καταπολέμηση της πανδημίας κατά τα πρώτα δημόσια σχόλιά του για την COVID-19 αφότου η κυβέρνησή του άλλαξε πορεία πριν από τρεις εβδομάδες και χαλάρωσε την αυστηρή πολιτική της των λοκντάουν και των μαζικών διαγνωστικών τεστ.

Στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του που προβλήθηκε τηλεοπτικά ο Σι είπε ότι η Κίνα έχει ξεπεράσει τις άνευ προηγουμένου δυσκολίες και προκλήσεις στη μάχη κατά της COVID-19 και ότι η πολιτική της “αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο” όταν το απαίτησε η κατάσταση και η χρονική συγκυρία.

“Μετά το ξέσπασμα της επιδημίας…η πλειονότητα των εργαζομένων, κυρίως το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και οι απλοί εργαζόμενοι πολίτες αψήφησαν τις κακουχίες και συνέχισαν (τη ζωή τους) θαρραλέα. Επί του παρόντος, η πρόληψη και ο έλεγχος της πανδημίας εισέρχονται σε μια νέα φάση, είναι ακόμη μια εποχή για αγώνα, όλοι επιμένουν και εργάζονται σκληρά κι η ανατολή είναι μπροστά μας. Ας εργαστούμε σκληρότερα, η επιμονή σημαίνει νίκη και η ενότητα σημαίνει νίκη”, είπε ο Σι.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα το Πεκίνο κατήργησε την χαρακτηριστική προσέγγισή του που βασιζόταν στη μαζική διενέργεια τεστ και στις επικεντρωμένες καραντίνες και λοκντάουν–την οποία επέβαλε επί σχεδόν τρία χρόνια σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η αλλαγή της πολιτικής οδήγησε σε ένα κύμα νέων μολύνσεων στη χώρα, σε περαιτέρω μείωση της οικονομικής δραστηριότητας ενώ προκάλεσε και διεθνή ανησυχία με τη Βρετανία και τη Γαλλία να γίνονται οι πρώτες χώρες που επέβαλαν περιορισμούς σε ταξιδιώτες από την Κίνα.

Η πολιτική χρήση του κορονωïού

Ο «άχρωμος» Μακρόν και η «φασίστρια» Μελόνι ζήτησαν άμεσα ενημέρωση από τους συνεργάτες τους όταν πληροφορήθηκαν ότι ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ άνοιξε τα σύνορα στους Κινέζους υπηκόους και, μαζί με αυτούς, στη νέα μετάλλαξη ΒF.7 Omicron. Οι ταχύτατες εξελίξεις – παραμονές Πρωτοχρονιάς, παρακαλώ – στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δικαιώνουν πλήρως τον «ελαφρύ» και την «μπαργούμαν» από τη γειτονική μας Ιταλία.

Η Κίνα των συνεχών μεταλλάξεων και των εκατομμυρίων κρουσμάτων δηλώνει ανερυθρίαστα ότι ο αριθμός των νεκρών από την Covid – 19 είναι μόλις ένας ανά ημέρα. Κάθε στοιχειωδώς εχέφρων άνθρωπος το εύχεται για κάθε χώρα. Ο πρόεδρος Σι είναι αποφασισμένος, εντούτοις, να πραγματοποιήσει το όραμα της Κίνας ως πρώτης παγκόσμιας υπερδύναμης, στη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι προτεραιότητες που βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του, είναι η ιδεολογική προώθηση του οικονομικού υποδείγματος της «σοσιαλιστικής οικονομίας της αγοράς» και η διάδοση σε διεθνή κλίμακα της «κόκκινης ετεροπαγκοσμιοποίησης» (Red Alter – mondialisation είναι ο όρος που αρχίζει να εμφανίζεται στη σχετική βιβλιογραφία). Δημογραφικά, η Κίνα είναι ήδη πλανητική υπερδύναμη με 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr