«Οι δυτικές κυρώσεις απέτυχαν να απομονώσουν τη Ρωσία» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη και εξαπέλυσε επίθεση προσωπικά στον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Οι δυτικές κυρώσεις απέτυχαν να απομονώσουν τη Ρωσία» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη και εξαπέλυσε επίθεση προσωπικά στον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος ο Πούτιν, στην εβραϊκή καταγωγή του Ουκρανού προέδρου είπε ότι «δεν είναι Εβραίος» και τον αποκάλεσε «ντροπή για τον εβραϊκό λαό», κατηγορώντας για άλλη μια φορά την Ουκρανία ότι βρίσκεται στα χέρια των νεοναζί για να δικαιολογήσει την ένοπλη επιχείρησή του εκεί.

«Είχα πολλούς Εβραίους φίλους από την παιδική μου ηλικία. Και λένε ότι ο Ζελένσκι δεν είναι Εβραίος, αλλά ντροπή για τον εβραϊκό λαό. Αυτό δεν είναι αστείο», είπε και επέμεινε και πάλι ότι ένας από τους βασικούς στόχους της Ρωσίας είναι η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας.

«Έχουμε το πλήρες δικαίωμα να θεωρούμε ότι ο στόχος της αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας που θέσαμε είναι ένας από τους βασικούς».

Ο Πούτιν είπε πως οι δυτικές κυρώσεις όχι μόνο δεν απομόνωσαν τη χώρα του αλλά αντ’ αυτού την οδήγησαν στο να «επεκτείνει» το εμπόριό της με «τις αγορές του μέλλοντος» και επένεσαι τις νέες συμφωνίες που σύναψε με την Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική – αποκαλώντας τις «αξιόπιστους, υπεύθυνους εταίρους».

Παράλληλα, υποστήριξε πως σύντομα η Ουκρανία θα εξαντλήσει τον δικό της στρατιωτικό εξοπλισμό και θα εξαρτηθεί πλήρως από το υλικό που της προμηθεύουν οι δυτικές χώρες.  Διέψευσε επίσης πως η Ουκρανία έχει σημειώσει πρόοδο κατά την αντεπίθεσή της και τόνισε ότι η δεν είχε «καμία πιθανότητα» εναντίον του ρωσικού στρατού.

Αισιόδοξος για τη ρωσική οικονομία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε και στην πορεία της ρωσικής οικονομίας. Είπε ότι «συνολικά, τα δημόσια οικονομικά [της Ρωσίας] είναι ισορροπημένα», αλλά παραδέχτηκε ότι η Μόσχα χρειάστηκε να δαπανήσει περισσότερα για την άμυνα για να ενισχύσει την ασφάλειά της.

«Πρέπει να το κάνουμε αυτό για να προστατεύσουμε την κυριαρχία της χώρας μας», είπε. «Πρέπει να πω ότι, γενικά, είναι δικαιολογημένο, μεταξύ άλλων από οικονομική άποψη», υποστήριξε ο Πούτιν.

Μιλώντας στην Αγία Πετρούπολη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν λέει ότι πιστεύει ότι η οικονομία της Ρωσίας θα μπορούσε να αναπτυχθεί έως και 2% του ΑΕΠ φέτος καθώς η χώρα παλεύει με τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Ρωσία δεν «κλείνει τις πόρτες» σε υπερπόντιες επιχειρήσεις

Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία περισσότερες από 1.000 διεθνείς εταιρείες – συμπεριλαμβανομένων των McDonald’s, PepsiCo, H&M και Adidas – σταμάτησαν να δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Ο Πούτιν είπε στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ ότι η Ρωσία δεν «κλείνει τις πόρτες» σε υπερπόντιες επιχειρήσεις που εξετάζουν το ενδεχόμενο επιστροφής τους.

Στη συνέχεια υποσχέθηκε να μεταχειριστεί τις ξένες επιχειρήσεις που συνεχίζουν στην δραστηριοποιούνται στη Ρωσία σαν «δικές μας».

«Αλλά σίγουρα θα έχουμε κατά νου για το μέλλον την περίεργη συμπεριφορά ορισμένων από αυτούς τους εταίρους», πρόσθεσε ο Πούτιν. «Και σίγουρα θα θέσουμε το συμφέρον των εγχώριων επιχειρήσεων πρώτη μας προτεραιότητα» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr